Gürbüzler Köyü Sakinleri 65 Yıldır Su Bekliyor!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Gürbüzler köyü sakinleri içme suyunu 2 kilometre uzaklıkta bulunan kuyulardan eşek ve at sırtında karşılıyor.

Yeraltı suyunun yetersiz olduğu köyde daha önce birkaç defa sondaj denemesi yapıldığı ancak suyun yetersiz çıktığı belirtiliyor. İlçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan 25 haneli 180 nüfuslu Gürbüzler köyüne Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından 2 yıl önce vurulan sondajın sadece 20 gün çalıştığı belirtiliyor.

20 gün sonra yanan dalgıcın bir daha değiştirilmediğini ileri süren köylüler başvurdukları hiçbir makamdan olumlu sonuç alamadıklarını dile getiriyor. Köy sakinleri, yetkililerin sondaj kuyusunda daha sonra yaptıkları incelemede dalgıcın yandığını söyleyerek bazı malzemeleri götürdüklerini ve bir daha uğramadıklarını iddia etti.

Eşeklerle kuyuya giden kadın ve çocuklar, suları yanlarındaki bidonlarına doldurarak evlerine taşıyor. Eşek ve at sırtında su taşımanın kendilerini zorladığını anlatan köy sakinleri, yıllardır çektikleri çilenin sona ermesini istiyor. Her gün su ihtiyaçlarını karşılamak için eşek yâda at sırtında iki kilometre yol gittiğini anlatan köylüler, yaz aylarında ise kuyuların kuruduğunu, su ihtiyaçlarını ise çevre köylerden veya ilçe merkezinden getirdikleri tankerlerle karşıladıklarını söyledi.

Köylü, eşeklerle iki kilometre uzaktan getirdiği suyun içme, yemek, banyo ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını ifade etti.

gurbuzler-koyu-sakinleri-su-bekliyor (1) gurbuzler-koyu-sakinleri-su-bekliyor (2) gurbuzler-koyu-sakinleri-su-bekliyor (3) gurbuzler-koyu-sakinleri-su-bekliyor (4) gurbuzler-koyu-sakinleri-su-bekliyor (5)

 

Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015 18:09

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Haber Analiz - Vicdani Sorumluluk

Bugün Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’ın her ayın ilk pazar gününde düzenlediği ‘Halkla Pazar Kahvaltıları’ toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda dikkatimizi çeken Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’ın çok güzel bir sözü oldu. “Kentimiz sorunlarını gidermek için elimizden gelen tüm çabaları sarf ediyoruz. Bu çabamız her ne kadar belediye görevleri içerisinde olsa da ‘Bu Bizim […]