Siverek’te ‘Sporla Başla’ Festivali Yapıldı

Şanlıurfa Siverek’te, Avrupa Birliği ile Türkiye’nin ortak finanse ettiği, Gençlik ve Spor Bakanlığının yararlandığı ‘Sporla Sosyal Katılımın Desteklenmesi Projesin Festivali’ Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Yenişehir mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda yapılan festivalin açılışı saygı duruşu, istiklal marşı ve açılış konuşmasıyla yapıldı. Düzenlenen etkinlikte söz alan Takım Lideri Anders Lönnqvist, eğitici eğitimleri kapsamında çok sayıda kişinin eğitici olmak üzere eğitim aldığını ve eğitim alanların yarısından fazlasının kız öğrenci olduğunu söyledi.

Festivale katılan 500 Siverekli öğrenciye, federasyonlar tarafından açılan basketbol, voleybol, tenis ve badminton stantlarında uzmanlar tarafından bilgi verildi.

2 yıldır devam eden proje kapsamında çeşitli spor dallarında turnuvalara katılan 500 öğrenciye madalya ve çeşitli ödüller verildi. A.B. Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Stefano Fantoroni ve beraberindekiler sentetik çim sahadaki öğrencilerle bir süre futbol oynadıktan sonra yemek yedi.

Festivale Fantoroni, takım lideri Anders Lönnqivist, Yardımcısı Doktor Milan Hosta, Gençlik ve Spor Bakanlığı proje koordinasyon genel müdür yardımcısı İbrahim Demirer, Siverek Gençlik Spor Müdürü Mehmet Sergi, Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Ofis Asistanı Suat Ayhan, proje kapsamında yapılan festivalin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, “Proje kapsamındaki eğitimlerin hedefi sporu bir araç olarak kullanarak 8000 dezavantajlı çocuk, gencin ve engelli bireyin sosyal katılım ve uyumlarının artırılmasıdır. Bir hafta süren eğitimlerde iletişim, ekip çalışması, sosyalleşme, ağ kurma gibi önemli beceriler verilmektedir. Çocuk gruplarında sosyal beceriler ve uyuşmazlıkların çözümü gibi konulara önem verilmekte ve bunlara yönelik çeşitli sosyal oyunlar oynanmaktadır. Genç gruplarında, istihdama yönelik olarak, iş bulma, özgeçmiş yazma, iş görüşmeleri konularında bilgi verilmektedir. Engelli çocuklardan da 400 kişi, özellikle motor becerilerin geliştirilmesi amacıyla sporun bir araç olarak kullanıldığı eğitimlerden yararlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

siverekte-sporla-basla-festivali-yapildi (2)

 

Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015 18:43

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek’te Gençlik Haftası Etkinlikleri Başladı

Siverek ilçesinde ‘Gençlik Haftası’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, gençlere yönelik çeşitli aktiviteler düzenliyor. Siverek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Sergi, etkinlikler kapsamında liseler arası kız ve erkek voleybol müsabakalarının her gün saat 09.30’da yapıldığını söyledi. Yenişehir mahallesindeki Kapalı Spor Salonunda yapılan […]