Yılsonu Yaklaşıyor Okullarımıza Sahip Çıkalım

Kentimizde her yıl okulların tatil edilmesiyle birlikte yaşanan okulların tahrip edilmesi olayının tekrar yaşanmaması için özellikle merkez ve kırsal alanda bulunan mahalle muhtarlarımıza kanat önderlerimize büyük görevler düşüyor.

Kamu malına sahip çıkma bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla okullarımıza ve diğer kamu binalarına en az evimiz kadar sahip çıkmalıyız.

Kapıkaya Mahallesinde geçtiğimiz yıllarda bir GSM firması gönüllülerinin katkısıyla çevre düzenlemesi yapılan okulda bir süre eğitim-öğretim yapılmış, eğitim ve öğretime ara verilmesiyle birlikte okul bölgede yaşayan çocuklarca tahrip edilip adeta savaş alanda bulunan bir yapıyı andırmaya başladı.

Kapıkaya sakinleri yaptıkları açıklamalarda, eğitim ve öğretime ara verilen okul binasının yeniden onarılarak eğitim hizmetine sunulmasını talep ediyor.

Vatandaşlar yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: “2009 yılında okulda çalışan bir öğretmenin çabalarıyla Turkcell Gönüllüleri Derneği okulun çevre düzenlemesi ve bazı ihtiyaçlarını gidererek binayı güzelleştirdiler. Yine aynı öğretmenin çabasıyla okulun bahçesine 200’e yakın ağaç dikildi. Yapılan planlama hatalarından dolayı bu sene köyün girişine yeni bir okul yapıldı ve 2010 yılında Urfa’nın en iyi okulu seçilen Kapıkaya İlköğretim Okulu şu an atıl durumda. Okulumuzun tekrar onarılmasını talep ediyoruz”

—KAPIKAYA MAHALLESİNDEKİ OKUL ORTAOKUL OLARAK HİZMET VERECEK

Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulun bilinçli olarak atıl durumda bırakılmadığını binanın kırsal alanda liselerin eğitime açılması projesi kapsamında okulun lise olarak açılmasının planlandığını ancak yetiştirilmediğini belirtti. Yetkililer, Kapıkaya okulunun 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılında onarılarak ortaokul eğitim ve öğretimin hizmetine sunulacağını belirttiler.

Okulların tahrip edilmemesi konusunda vatandaşlara büyük bir görev düştüğünü hatırlatan yetkililer, halkın sahip çıkması gerektiğinin altını çizdiler.

Bizde Sivereksonhaber.Com sitesi ve İrfan Gazetesi olarak okullarımızın ve kamu kurumu binalarının korunmasının memleketimize fayda sağlayacağına inanıyor, vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

yilsonu-yaklasiyor-okullarimiza-sahip-cikalim (2)

 

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015 17:14

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Ahmed Arif Anısına Şiir Dinletisi Düzenleniyor

Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından şiir dinletisi düzenlenecek. İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat 17:00’da yapılacak olan dinletisine Şair Rıfat Mertoğlu ve Sinan Karakaş davet edildiği bildirildi. Şiir dinletisinde İbrahim Sadri , Sezai Karakoç , İsmet Özel […]