
TKDP’nin ilk kurucusu olan Faik Bucak ölümünün 49. yılında Şanlıurfa’nın Siverek Belediyesi Asri Mezarlığında bulunan mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan kalabalık grup, slogan atarak Bucak’ın mezarına yürüdü.
Tören okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından saygı duruşu ve Kürt ulusal marşının çalınmasıyla başladı. TKDP adına söz alan Genel Başkan Yardımcısı Cemşit Fırat bir konuşma yaptı. Fırat, “Faik Bucak’ın şehit edilişinin 49. yıldönümünde mezarı başında partililer ve dostlarının kalabalık bir şekilde hazır bulunması, Faik Bucak ve Sait Elçi’lerin mücadelesinin ve misyonunun, partinin 50. Kuruluş yıldönümünde sahipsiz kalmadığını ispatladığı gibi mücadelemiz yeniden diriliş ruhu kazandı” dedi.
Faik Bucak’ın hayatı ve mücadelesi üzerine de bilgiler veren Fırat, Faik Bucak’ın 50’li ve 60’lı yılların Türkiye’sin de Kürt hareketlerinin bastırıldığı bir dönemin ardından çok zor koşullarda Kürt halkının davasına gönül verdiğini ve Kürt hareketinin örgütlenmesinde önemli görevler yerine getirdiğini iddia etti.
Yaklaşık bir saat süren anma törenine katılanlar olaysız bir şekilde mezarlıktan ayrıldı.













