Erasmus öğrencileri sıra gecesinde yorgunluk attı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelerek tarihi ve turistik mekanları gezen 3 farklı ülkeden 33 öğrenci, akşam düzenlenen sıra gecesine katılarak ilk kez çiğköfte yedi.

Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelen öğrenciler, tarihi ve turistik alanları gezerek, sıra gecesinde eğlendi. Program kapsamında Türk rehberler eşliğinde Siverek ilçesine gelen 33 öğrenci, gündüz saatlerinde Adıyaman’da bulunan Nemrut Dağı, Şanlıurfa Balıklıgöl ve Siverek’te bulunan Paşa Konağı, vilayet binası ile gümrük hanını gezdikten sonra, Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen sıra gecesine katıldı. Gümrük hanında düzenlenen sıra gecesinde Belediye Sıra Gecesi ekibinin seslendirdiği türkülere eşlik eden öğrenciler, çiğ köfte yedi.

Çiğ köfteyi ilk kez yediklerin ve çok beğendiklerini söyleyen öğrenciler, çok acı olduğunu belirtti. Aralarında Romanya, Slovakya, Bulgaristan ve Türk öğrencilerinin bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.

İlk defa Türkiye’ye geldiğini belirten Romanyalı Adelina Fagaras, gördükleri ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi. Faragas, “Böyle bir projede ilk defa yer aldım. Siverek ilçesi küçük bir yer fakat insanları çok sıcak, gidip gezdiğim yerlerde gerek Balıklıgöl olsun, gerek Nemrut dağı olsun çok beğendim. Tekrar gelmek isterim. En çok dikkatimi çeken durum ise çok fazla bayan göremedim sokaklarda” ifadelerini kullandı.

Marianne Maricka insanların sıcak kanlı olmasının kendisini çok etkilediğini söyleyerek, “İnsanlar bizlere olumlu anlamda yardımcı olmaya çalışıyor. Büyük metropollerde fazla sayıda turist var fakat yerele inildiğinde sayının daha az olduğunu fark ettim. İnsanların iletişim kurmaya çalışması gayet normal bir durum. Tarihi yerleri çok beğendim, ilçenin her tarafı tarih kokuyor. Mutlaka bir daha Siverek’e gelmeyi düşünüyorum” dedi.

Öğrencilere program kapsamında Zift Organizasyon yetkilileri Caner Çarboğa ve Nuri Bilirgen eşlik etti.

foto_galeri

 

 

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015 19:03

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Demokrasi Platformundan Operasyonlara Tepki

Siverek Demokrasi Platformu, Eğitim Sen Genel Merkezine yapılan baskın ve son günlerdeki olaylara ilişkin basın açıklamasında bulundu. Aralarında bazı sendika, dernek ve siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı Siverek Demokrasi Platformu, polis baskınları ve askeri harekatlara tepki gösterdi. İlçenin Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen platform bileşenleri, Eğitim Sen Genel Merkezine yapılan […]