Siverek zabıta ekiplerinden çatapat denetimi

Kurban Bayramı öncesi Siverek‘te işyeri denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, özellikle çocuklara yönelik oyuncak ve çatapat satan iş yerlerini mercek altına aldı. Hemen her bayram çocukların tehlikeli oyuncakları olan çatapat, patlayıcı, oyuncak tabanca gibi yanıcı ve patlayıcı madde içeren oyuncaklar satan işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri çok sayıda çatapat ve benzeri patlayıcı maddeye el koydu.

Çatapat ve benzeri malzemeleri satan işyerlerine gerekli yasal cezaları kestiklerini belirten Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş,“Bayram harçlıklarını alan çocuklar ne kadar tehlikeli olduğunu bilmeden çatapat, oyuncak silah gibi şeyleri eğlence olarak görüyor. Kanunen bu tarz maddelerin çocuklara satışı yasak. Çatapat ve tehlikeli kimyasal oyuncakların ölümcül vakalara sebep olduğunu bilinmekte. Bayram esnasında yaşanacak olası üzücü olaylara engel olabilmek için ilçemizdeki işyerlerini denetledik. Çatapat satan işyerlerine gerekli yasal müeyyideleri uyguladık. Çatapatlara da el koyduk. Vatandaşlarımızdan özellikle bayram günlerinde çocuklarımızın tehlikeli oyuncaklarla ve çatapatlarla oynamaması konusunda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

  Gümüştaş, gıda satan işyerlerine de bayram öncesinde sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

 

Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2013 – Son Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013 22:14

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te nar ekşisi zamanı

Nar bahçesi olan Kadriye  Çiftel yaptığı açıklamada  Nar ekşisinin yapımının çok zahmetli bir yolculuğu olduğunu belirterek, “Toplanan narı bıçakla ortadan ikiye ayırarak, leğen içerisine koyuyoruz. Daha sonra narları sopa yardımıyla döverek, tanelerini kabuklarından ayırıyoruz Nar tanelerini temiz bir çuvalın içine koyarak, sert ve temiz olan yüksek bir yerde suyunu çıkarıyoruz, elde […]