Siverek’te taşlık araziler temizleniyor

Siverek ilçesindeki tarım arazileri taşlardan temizlenerek ekime hazır hale getiriliyor.

İlçe yakınlarında bulunan sönmüş volkanik dağ özelliğindeki Karacadağ’ın etkisiyle arazilerin büyük bir kısmında büyük taş ve kayalar yer alıyor.

Bölgedeki tarım arazilerini genişletmek veya daha verimli kullanmak isteyen vatandaşlarda arazi içerisindeki taşları çıkararak tarım uygun hale getiriyor.

Dilekli Mahallesi’nde 8 kişilik ailesiyle yaşayan Halil Çulfa, Karacadağ bölgesinde taşlıklar nedeniyle arazilerini istedikleri gibi kullanamadıklarını ifade ederek, “Daha önce taşlık arazileri insan gücüyle temizlemeye çalışıyorduk, ancak verimli olamıyorduk. İş makineleri kiralayarak yıllardır atıl durumda bıraktığımız arazilerimizi taş ve kayalardan temizleyerek yeni tarım arazileri elde ediyoruz” dedi.

Çulha, bir çok çiftçinin bu yöntemle tarım arazilerini kullanılır hale getirmek için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

siverekte-taslik-araziler-temizleniyor (2)

 

Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015 14:34

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Belediyesi'nden gece mesaisi

Siverek Belediyesi, yaz aylarında artan toz ve kokuları önlemek için temizlik çalışmalarına gece de devam ediyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tazyikli suyla cadde ve kaldırımları yıkıyor. Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş yaptığı açıklamada, temizliğin, sağlıklı yaşamın temel noktası olduğuna vurgu yaparak hijyene önem verdiklerini belirtti. Karakaş, bu kapsamda tüm cadde […]