Kaymakam Hamza Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bisiklet turu düzenleyeceklerini belirtti.
Geçtiğimiz yıl da buna benzer bir organizasyon gerçekleştirdiklerini aktaran Erkal, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü ilk gün ki heyecanı ile kutlamaktayız. Geçtiğimiz yıl yine bu tarihlerde tarafımca 6 Siverekli gencimizin Türk Bayrağımızı teslim alarak 95 km bisiklet ile yol kat edip Sayın Şanlıurfa Valimiz Celalettin GÜVENÇ’ e teslim etmişlerdir. Bu yıl ise bir önceki yıla artılar koyarak Bayrak sürüşümüzü yurt dışından gelen 7 misafirlerimiz ( Alman bisiklet federasyonu başkanı ve eşi, spor kulübü antrenörü ve eşi, iş adamı ve bir Alman basın mensubu) yurdumuzun dört bir tarafından gelen 10 sporcu (Balkan ve Türkiye Şampiyonları gençlerimiz ) ve Siverekli 8 sporcumuz ile yapmak mutluluk vericidir.
Aynı zamanda bu organizasyon ile Şanlıurfa Balıklı göl, Şanlıurfa Kalesi, Göbekli Tepe gibi tarihi yerlerimizin Siverek ilçemiz sınırlarında olan Karaca dağ Gedik Köyü ve Fırat kenarında doğal güzellikler içerisindeki Baki Köyünün bisiklet turları ile Ulusal ve Uluslar arası tanıtılması arzu edilmektedir. Bu bağlamda bu tarz organizasyonlar ile Şanlıurfa ve Siverekli misafirperver halkımızın tanınması halkların hatta ulusların kardeşliğine imza atması temennilerim ile. İlçemize gelen tüm misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.
Organizasyonla Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini uluslararası anlamda tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden, Erkal, programın verimli geçeceğine inandıklarını belirtti.













