
Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden olan ilin canlı hayvan ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Siverek ilçesinde besiciler ücretli çoban bulamamaktan yakınıyor.
İlçenin kırsal kesiminde yer alan ilçeye yaklaşık 45 kilometre uzakta bulunan Katırkuyu mahallesinde besicilik yapan Zülfikar Kahraman, ayda üç Bin TL maaş vermelerine rağmen çobanlık yapacak eleman bulamadığını söyledi.
Kahraman, son yıllarda özellikle kırsal alanda yaşayan aileler arasında eğitimin öneminin artması üzerine aileler çocuklarını çobanlık yerine eğitime yönlendirdiğini belirterek şunları kaydetti: “Bizim köyde eskiden ilkokuldan sonra kimse çocuğunu okula göndermiyordu. Son dönemlerde köyümüzden doktor, profesör, avukat, öğretmen çıktığı için vatandaşlar çocuklarının çobanlık yerine eğitime yönlendirdiler. Son beş yıldır çoban bulamıyoruz. Tek geçim kaynağımız hayvancılık, çoban bulamadığımız için genelde biz kendi çobanlığımızı yapıyoruz” dedi. (Haber: Şükrü Dolaş)














