İstanbullu öğrencilerden Siverekli öğrencilere yardım eli

İstanbul Beylikdüzü, İhlas İlköğretim Okulunda eğitim gören bir grup öğrenci ile öğrenci velisi başlattıkları kampanyada topladıkları yardım malzemelerini Siverek ilçesine gönderdi. Gönderilen bir kamyon yardım malzemesini teslim alan Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği, kırsal alanda bulunan Karacadağ ilk ve ortaokulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül muhabirimiz Cuma Sarı’ya yaptığı açıklamada, yardım kampanyasının bir öğretmen ablasının duyarlılığıyla başlatıldığını söyledi.

Şengönül, “Öncelikle Ebru Turna ve Hülya Büyük Ardal öncülüğünde kampanyaya destek veren tüm velilerimiz ile İstanbul Beylikdüzü İhlas İlköğretim okulu 1-E sınıfındaki minik çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Aslında yardım kampanyasının ilginç bir hikayesi var. Karacadağ köyümüzde öğretmenlik yapan Merve Büyük arkadaşımız sert kış koşullarında sürekli hastalanırdı. Öğretmenimiz hastalık özründen dolayı bu yıl içerisinde ilçe merkezindeki Ahmed Arif Ortaokuluna görevlendirildi ama Karacadağ okulundaki öğrencilerini unutmadı. Ablası Hülya Büyük Ardal bu durumu öğrenince, okuldaki öğrencilerimiz için bir kampanya başlattı. İhlas İlköğretim Okulu 1-E sınıfındaki öğrenci velileri de başlatılan bu kampanyaya destek verince bir kamyon yardım malzemesi bize gönderildi. Bizde Türk Eğitim-Sen olarak okulda tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi çocuklarımıza malzemeleri teslim ettik” dedi.

Yardım malzemeleri arasında mont, ayakkabı, bot ve çok sayıda kırtasiye malzemesi olduğunu belirten Mehmet Şengönül, “Bu anlamlı yardımlar sayesinde artık çocuklarımız Karacadağ’ın eteklerinde üşümüyor ve hediyeler sayesinde çocuklarımızın yüzündeki gülüşlerle doğan güneş tüm Karacadağ’ı ısıtıyor. Siverek’ten İstanbul’a sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

 

Eklenme Tarihi: 08 Aralık 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015 16:35

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kaymakamlığa "Taştan Bayrak" Hediye Etti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir taş ustası, 5,5 metre uzunluğunda taş bloğa işlediği Türk bayrağını Kaymakamlığa hediye etti. Siverek’te 30 yıldır taş ustalığı yapan 50 yaşındaki Mahmut Selaniş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eserini yaklaşık 4 ayda hazırladığını söyledi. İlçedeki Osmanlı mimarisi tarzında kesme kara taştan 1903 yılında İbrahim Paşa tarafından inşa ettirilen […]