Siverekli Esnaflar Hükümetten Destek Bekliyor

Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, bölge esnafının zor durumda olduğunu belirterek hükumetten destek talep etti.

Son üç ayda 30 esnafın oda ve maliye kaydını sildirdiğine dikkat çeken İnan, hükumetten ciddi bir desteğin gelmemesi durumunda bu rakamın artacağından endişe ettiklerini söyledi.

Hacı İnan Siverek Son Haber’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bölgemiz Siverek’te sanayi yok denecek kadar azdır. Bölgede işsizlik oranı Türkiye ortalamasını üstündedir. Son dönemde esnaf pirim ödemeleri arttı. Daha önce esnafımız BAĞ-KUR primine 430 TL öderken bu ödeme en düşük şekliyle 570 TL’ye çıkarıldı. Bölgede prim ve vergi borcunu ödeyemeyen esnaflarımız odamızla ve maliyeyle bağını kesiyor. Üç ay içinde 30 esnafımız ve son bir haftada 7 esnafımız odamızla ilişkisini kesti. Bölgede pirim borcunu ödemeyip sosyal güvenlik ilişkisini donduran onlarca esnafımız bulunuyor. Bölgedeki işsizlik göz önüne alınarak hükumet tarafından bölge esnaflarının desteklenmesini bekliyoruz. Destek olmasa esnafımız kepenk kapatacak gibi görünüyor” dedi.

 

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016 17:00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Elektrik Kesintilerini Protesto Edenler Yolu Kapattı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Haliliye ve Abdalağa mahalle sakinleri DEDAŞ’ın uyguladığı elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla Çermik Siverek karayolunda eylem yaparak yolu trafiğe kapattı Protestocu grup karayolu üzerine taş, çöp bidonları yola koyup eski araç lastiği yakarak yolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı. Siverek Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eylemci vatandaşlar ve Haliliye mahalle […]

Benzer Haberler