Ahşap Elektrik Direği Kıvılcımla Tutuştu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi kırsalında kullanılan ahşap elektrik direkleri, enerji tellerinin birbirine temas etmesiyle çıkan kıvılcımlarla alev alıyor.

İlçe kırsalında zorlu geçen kış ayının gelmesi ile beraber yıllar önce kurulan tahta direkler, elektrik hatlarında kopmalara ve direklerin yanmasına neden oluyor.

Yıllardır bakımı yapılmayan ve tehlike saçan Çeltik mahallesi elektrik hattında son zamanlarda elektrik direkleri yanıyor. Konu ile ilgili hat üzerinde bulunan köy sakinleri, elektrik tellerin devamlı koptuğunu ve direklerin yanmasından dolayı tedirgin olduklarını söyledi.

Bekirağa köyü sakinlerinden Nihat Began, eski ahşap direklerden dolayı enerji tellerin sık sık koptuğunu söyledi. Began, “Birkaç gündür elektriklerimiz yok. Çeltik hattı dediğimiz elektrik hattında bir düzüne direk yanmış ve teller kopmuş durumda. Köy içinde dahi teller yerlerde, yetkilileri aradığımız halde bize doğru dürüst cevap veren yok. Yanan direkler için itfaiyeyi aradığımız halde gelmiyor, geldiklerinde de doğru dürüst söndüremedikleri için direkler yeniden alev alıyor. Yetkililerin buna bir an önce bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

 

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016 14:04

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 2015 Yılı Faaliyetleri

Siverek ilçesinde 2014 yılında hizmete açılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün 2015 yılı içerisinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Siverek Sosyal Hizmetler Müdürü Nihat Kandemir doğum yardımı programının 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlamasıyla birlikte doğum yardımından 1543, 2015 […]

Benzer Haberler