Çatışma Ortamı Siverekli Hayvan Pazarı Esnafını Etkiliyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan esnaf ve besiciler, bölgede yaşanan çatışma ortamından bir hayli etkilenmiş durumda. Türkiye’de haftanın yedi günü açık olan canlı hayvan pazarlarından biri olan Siverek canlı hayvan pazarı, bölgede yaşanan çatışmalı ortamlardan olumsuz etkileniyor. Çatışmaların uzaması halinde bir çok esnafın kredilerini ödeyemez duruma geleceği belirtiliyor.

Bölgenin canlı hayvan ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan hayvan pazarı, Siverek ilçesinin de ekonomik damarlarından biri konumunda. Daha önce çevre il ve ilçelerle alışveriş yapan Siverek esnafı, çatışmaların başlamasıyla kendi aralarında mal alış verişi yapmaya başladı. Esnaf, bölgedeki çatışmaların bir an önce son bulmasını istiyor.

Yirmi beş yıldır hayvan pazarında esnaflık yaptığını belirten Edip Aran “Şuanda hayvan pazarında iş yok, piyasa olduğu gibi durmuş, ne iş var ne güç var. Biz Siverekliler olarak bu çatışma ortamını istemiyoruz. Umudumuz bir an önce bu çatışma ortamının son bulması ve tekrardan bir barış ortamına geçmesidir, gerçekten esnaf perişan durumda” dedi.

Her yıl bu zamanlarda Doğu bölgelerinden gelen hayvanlarla birlikte pazarda bir canlılık oluştuğunu belirten Aran “Yeni ve taze hayvanın gelmemesi ve elde bulunan hayvanlarında sarf edilmemesi yüzünden mallar olduğu gibi esnafın elinde duruyor. Bunun yanında esnafın iş yapamaması yüzünden esnaf borçlanmak zorunda kalıyor, maalesef borçlar aldı başını gidiyor, birkaç ay daha böyle giderse tüm esnaf iflasın eşiğine gelecek” dedi.

Hayvancılık ve süt ürünleri üzerinde faaliyet yürüten Siverek Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırklar “İlçede hayvancılıkla uğraşan esnaflarımızın sorunları çatışmalar uzadıkça çoğalmaya devam ediyor. Özelikle Doğu ve Güneydoğuda büyükbaş olsun küçükbaş olsun, hayvan akışı olmadığı için Siverek hayvan pazarında da satışlar durma noktasında gelmiş. En önemlisi Mayısın sonuna Haziran ayının başlarına doğru göçerlerimizin yaylalara çıkma sezonu başlıyor, bu çatışmalar son bulmaz ve göçerlerimizin can güvenliği sağlanmadığı takdirde büyük sıkıntılar yaşayacaklardır. Bu sıkıntıların olmaması için bundan iki, üç sene önceki huzurlu ortamın yeniden inşa edilmesini arzu ediyoruz, bu huzur ortamını sağlaması için devletimizle birlikte milletimizin her bireyi kendisine düşen görevi yerine getirirse huzurlu ortamın yeniden inşa edileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016 11:57

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı, 35 infaz koruma memuruna ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ soruşturması iddiaları üzerine açıklama yaptı. Dün bazı internet sitelerinde Siverek T Tipi Kapalı Cezaevinde 35 infaz koruma memuruna ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldığı haberlerinin yer alması üzerine Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil imzasıyla yazılı […]

Benzer Haberler