Belediye Başkanı Yılmaz’ın Kabulü

Siverek ilçesinde bir süre önce kuruluş aşamaları tamamlanan ‘Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği’ Yönetim Kurulu üyeleri, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Amaçlarının Karacadağ üniversitesi kurmak ve ilçede kurulu bulunan eğitim bilimleri fakültesini kuruluş çalışmalarına katkı sunmak amacıyla kurulan dernek üyeleri kente kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini almak amacıyla ziyaretlerine başladı.

Dernek Başkanı Doktor Mehmet Nuri Konca ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmalarına destek vermesi talebinde bulundular.

Belediye Başkanı Yılmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: “Derneğin kuruluşu isabetli olmuş. YÖK tarafından onaylanan Siverek Eğitim Bilimler Fakültesi resmi olarak kurulmasına rağmen ancak bu güne kadar faaliyete geçemedi. Öncelikli hedefimiz fakültemizin ilçemizde eğitim ve öğretime başlaması olmalıdır. Elbet nihai hedefimiz Karacadağ üniversitesidir. Eğitim bilimleri fakültesi üniversitenin temelini oluşturacak. Gerek kişisel olarak gerekse belediye olarak çalışmalarınız maddi ve manevi olarak destekleyeceğim ziyaretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Doktor Mehmet Nuri Konca, yaptığı açıklamada ilçede tüm sivil toplum kuruluşlarını gezip destek isteyeceklerini belirterek şunları kaydetti: “Bu konuda halkımızda bir sahiplenme duyarlılığı oluşturup eğitim bilimleri fakültesinin eğitim ve öğretime başlaması için maddi ve manevi tüm desteği sağlayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor” (Haber: Yusuf Eyyüp Sarı)

 

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016 21:54

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Zılgıtın Sesi Hazırlıkları Sürüyor

Siverek’te profesyonel anlamda kırsal alanda ilk fotoğraf sergisi olama özelliğini taşıyan bölge insanını günlük yaşamından karelerin yer aldığı sergi 3 Nisan ile 10 Nisan arasında Karacadağ eteklerinde bulunan Otlu köyünde açık kalacak. Sergiye siyaset iş dünyasının yanı sıra fotoğraf sanatına gönül vermiş sanatçılar, şairler edebiyatçılar ve bölge halkı davet edildi. […]