Demokrasi Nöbetinin Yorgun Savaşçıları

Siverek ilçesinde halkın demokrasi nöbeti devam ederken, yurt genelinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepkiler sürüyor.

Siverek Kaymakamı Vural Karagül ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısı üzerine üç gündür meydanlardan ayrılmayan binlerce Siverekli, demokrasiyi savunmak için nöbetleşerek uyuyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanan kalabalık grubun nöbetleşerek uyumaya çalıştıkları görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alanları terk edin mesajı gelene kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirten vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Üç gündür her gece ilçe emniyet müdürlüğünün önünde olası bir darbeye karşı nöbet tutuğunu belirten 53 yaşındaki Mustafa Buluş, günde bir kaç saat uyuyabildiğini söyledi. Buluş, “Arkadaşlarımızla üç gündür her gece sabaha kadar nöbet bekliyoruz. Bazılarımız yerde uyurken bazılarımız da oturarak bekliyoruz. Sonuna kadar burada nöbet tutacağız” diye konuştu.


 

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016 17:01

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Gözaltına Alınan Hakim ve Savcılar Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan 2 hakim ile 2 savcı tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, FETÖ tarafından yapılan askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan şüpheliler, Siverek Adliyesine sevk edildi. Siverek Adliyesinde görevli 2 savcı ile 1 hakim ve Hilvan Adliyesinde görevli […]

Benzer Haberler