Tüketici Hakem Heyeti Vatandaşı Haklı Buldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kaçak elektrik kullandığı iddia edilen ve kesilen para cezası ödeyen vatandaşın başvurusu Tüketici Hakem Heyetince haklı bulundu.

Yenişehir Mahallesinde ikamet eden Mustafa Atlı’nın evindeki elektrik sayacını okuyan görevliler, kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle 2 bin 296 TL cezai işlem uyguladı.

Kaçak elektrik kullanmadığını iddia eden ancak cezayı ödeyen Mustafa Atlı konuyu Siverek Tüketici Hakem Heyeti’ne götürdü.

Talebi değerlendiren heyet incelemenin ardından aldığı kararda şu ifadelere yer verdi:

“Dağıtım şirketinin kaçak enerji kullanalar ile mücadele ederken adil davranması gerekmektedir. Kaçak kullanımın tespiti anında tutanak tutulurken tutanakta görevli personeller tanık ve abonenin imzalaması gerekir. Abonenin imzadan imtina etmesi durumunda elektrik hırsızlığına kolluk veya muhtar tanık olabilir. Sonuç olarak savunmasında kaçak tutanaklarını göndermediğinden dayanaksız tahakkuk edilen borç ile ilgili haksız şart söz konusudur. 6502 sayılı tüketicinin koruması hakkında kanunun ilgili maddelerinin inceleme sonucunda itirazın haklı bulunması halinde itiraza konu tüketim bedeline dair fazla tahsil edilen bedel kullanım dönemindeki birim fiyatı dikkate alınarak gecikme zammıyla birlikte tüketicinin tercih etmesi halinde bir sonraki tüketim dönemine ait bedelden mahsup edilir veya tüketiciye beş gün içinde iade edilir.”

Haksız yere kendisine para cezası uygulandığını belirten Atlı, adalete inandığını ve hakkını aradığını belirterek, “Paradan çok benim şahsıma yapılan hırsızlık ithamları kişiliğime bir saldırıdır. Hem haksızlık giderildi, hem de hırsız olmadığım ispatlandı” diye konuştu. (Haber: Şükrü Dolaş)

 

Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016 08:49

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Babama Ulaşmayacak Mektubum

  Babam; ne kadar oldu sen gideli? Unutmak mümkün değil inan. Kaç bahar geçti, kaç kez yeşillendi çimenler sayamadım. Saymak ta istemedim doğrusu… Baban ölür ağlarsın, sessiz hıçkırıklarını kara gece duyar sadece. Ve sadece yastık saklar gizli döktüğün gözyaşlarını. Haftalar geçer, aylar geçer ve hatta yıllar geçer aradan ama tek […]