Siverek’te LPG fiyatlarına indirim talebi

Şanlıurfa’da LPG fiyatlarının Türkiye standartlarının üstünde seyretmesi birçok gazete ve internet sitesinde tepkilere yol açmıştı. Bazı araç sahiplerinin LPG fiyatlarını protesto etmek için il sınırındaki istasyonlardan LPG almaya başlamasının ardından yetkililer devreye girmişti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, konuyu meclise taşıyarak çevre il ve ilçelerde 2 liranın altında olmasına rağmen, Şanlıurfa genelinde 2,5 liraya kadar yükselen LPG fiyatları için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, kendi sosyal medya hesabından  yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacağını belirterek, petrol istasyonlarının vatandaşları mağdur etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Yılmaztekin’in açıklamasının ardından bazı istasyonlarda LPG fiyatları aşağıya çekildi.

-LPG Fiyatları 1.99’a kadar düştü

Şanlıurfa’da bazı petrol istasyonları LPG fiyatlarını 2 liranın aşağısına çekerek, indirim yapmaya başladı. Tepki nedeniyle çevre il istasyonlarından LPG alan çok sayıda araç sahibi indirim yapan istasyonlarda uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı.

-Siverek’te indirim yok

Şanlıurfa genelinde LPG fiyatlarındaki düşüşler, Siverek ilçesinde his edilmedi. Bir süre önce 2,4 lira seviyelerinde olan LPG fiyatının 2,6 liraya yükseltildiği iddia edildi. Son zamlarla birlikte bölgede en pahalı LPG fiyatının Siverek ilçesinde yaşandığı öne sürüldü.

Siverek halkı sosyal medya hesaplarından indirim istedi, istasyon sahiplerine ‘neden indirim yok?’ diyerek sitemde bulundu. Siverekli araç sahipleri indirim beklediklerini belirterek, “Gereğinin yapılması bizlerinde yüzlerini güldürecektir” açıklamasında bulundu. (Haber: Vedat Bayraktar)

 

Eklenme Tarihi: 05 Ekim 2016 – Son Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016 16:47

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Umudumuz Tükeniyor

Toplumların yarınlara olan umutlarının başında, o toplumun çocukları ve gençleri gelir. Bireysel olarak düşündüğümüzde bir anne ve babanın umudu çocuklarıdır. Her anne ve baba kuşkusuz çocuklarının ailelerine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesini ister. Yıllardır hep aynı konuyu yazdık. İlk yazdığımızda sayıları 50 veya 60 kişiydi. Madde bağımlısı çocuklardan söz […]

Benzer Haberler