Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, oto tamircileri kar yağışı ve buzlanmadan dolayı araç sahipleri uyardı.
Etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmadan dolayı araçları arızalanan sürücüler sanayi sitesinin yolunu tuttu.
Kışlık bakımını yaptırmayan sürücülerin kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçlarda ciddi arızalar meydana geldiğine dikkat çeken 25 yıllık oto tamircisi Ekrem Sonbayram,”Müşterilerimize araçlarda kışlık bakımının şart olduğunu sürekli söylüyoruz. Araç sahipleri araçlarında kışlık bakım yaptırmadıklarından dolayı ciddi arızalar meydana geliyor. Bu durum bütçeye ciddi bir ek masraf getiriyor” dedi.

Havanın eksilerde seyretmesi nedeniyle buzlanmanın meydana geldiğini ve sürücülerin dikkatli olması gerektiği belirten Sonbayram, “Çamurluk ve lastik arasında oluşan buzlanma muhakkak temizlenmeli. Yoksa buzlanmadan dolayı sürtünme meydana gelir. Sürtüşmeden dolayı lastik profilleri, amortisörler, kepler ve tabla burçları zarar görür. Buda beraberinde olası kazaları getirir” diye konuştu.

Radyatör tamircisi Mustafa Şeker sürücülerin antifriz konusunda duyarsız davranmalarından dolayı araçlarda ciddi zararlar meydana geldiğini söyledi. Kış aylarında antifriz kullanımının önemine vurgu yapan Şeker, “Arabada antifriz olmadığı zaman bu durum kış günlerinde redaktörün patlamasına neden olur. Bu durumdan motorda zarar görür, bloku patlatır. Tamir konusunda telafisi zor sonuçlar doğurur, araç sahipleri için bir hayli masrafa neden olabilir” ifadelerini kullandı.





Yorumlar
Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi ilk paylaşan siz olun.
Yorumunuzu Yazın
Görüşlerinizi bizimle paylaşın.