
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bodrum katlarını su basan 3 mobilya mağazasında mobilyalar ıslanmasının ardından maddi zarar meydana geldi.
Hasan Çelebi Mahallesi’ndeki yan yana bulanan 3 mobilya mağazanın çalışanları, sabah iş yerlerini açtığında bodrum katında duvarlardan su sızdığını fark etti. İçerideki mobilyaları ve suyu tahliye etmeye başlayan mağaza çalışanları, durumu ŞUSKİ yetkililerine bildirdi.

Ekipler suyun kaynağını bulmak için çalışırken, esnaflar su nedeniyle zarar gören mobilyaları dışarı taşıdı.
Sabah teslimat nedeniyle geldiklerinde su baskınını fark ettiklerini söyleyen iş yeri sahibi Selahattin Yakar, “Geçen yılda su basmıştı, kendi imkanlarımızla önlem almaya çalıştık ve patlak nokta bulunarak sorun çözüldü. Dün tesadüfen gelip dükkanı açtık, bir teslimatımız vardı. Su baskınını gördük ve mümkün mertebe açtığımız kuyuya çekmeye çalıştık. Elektrik prizi bir metre yüksekte, su oraya kadar yükselince elektrikleri de kestik” dedi.
Zararlarının yaklaşık 150 bin lira olduğunu iddia eden Yakar, depodaki tüm ürünlerin zarar gördüğünü öne sürdü. Su kaynağının henüz tespit edilemediğini belirten işyeri sahibi, mağdur olduklarını söyledi.

Su baskını ihbarını alan ŞUSKİ ekipleri, su kaynağını bulmak için çalışmaya başladı. Bölgede daha önce çok sayıda su kuyusunun olduğu öğrenilirken, ıslah çalışmasının ise yapıldığı bildirildi.














