Siverek’te şampiyonluk kutlamaları

Şanlıurfa Süper Amatör Liginde mücadele eden Siverek Belediyespor, ligin başlangıcından bu güne kadar başarılı maçlarla ligde adından söz ettiren takım oldu. Taraftarlarının desteğiyle şampiyonluk ipini göğüsleyen Siverek Belediyespor, başarısını lig şampiyonluğuyla taçlandırdı.

Siverek Belediyespor, Akçakalesporla oynayacağı son maç öncesi Yenişehir Mahallesinde bulunan Firkan Tüysüz şehir stadyumunda şampiyonluk töreni düzenledi.

Düzenlenen şampiyonluk törenine Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zübeyir Kılıç, amatör lig idarecileri, Siverek Belediyespor yöneticicilerinin yanı sıra çok sayıda taraftar katıldı.

Şampiyonluk kutlamasında konuşan Siverek Belediyespor kulüp başkanı Cevdet Ökenek katılımcılara ve taraftarlara teşekkür ederek şunları kaydetti: “Sezon başında şampiyonluk parolasıyla çıktığımız bu yolda,sizlerin desteğiyle birinci kademeyi şampiyon olarak bitirmiş bulunmaktayız.Allahın izniyle şimdi sıra bal liginde, şunu ifade edeyim ki ne bu stat nede bu lig Siverek’e yakışmamaktadır. 250 bine yakın nüfusu ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan, bu kadim şehre daha iyi ve modern bir stat ve daha üst bir lig yakışmaktadır. Şimdi değerli Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’dan daha iyi bir stat talep ediyoruz, her zaman maddi ve manevi desteğiyle yanımızda bulunan Belediye Başkanımızdan da 3. ligi istiyoruz, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zübeyir Kılıç, şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Böyle muhteşem bir gün bize yaşattığınız için federasyonum adına hepinize teşekkür ediyorum. Ben futbolculara, seyirciler, yöneticiler güveniyorum, inşallah takımı 3 Ligde görürüz.”

Şampiyonluk töreninde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, taraftarlara ve yöneticilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bu başarın elde edilmesinde çok fedakarlıklar yaptınız, kar demeden, çamur, yağmur demeden takımınızın yanında oldunuz. Bu başarının elde edilmesinde gizli kahramanlar var, bu kahramanların başında sizler geliyorsunuz. Siverek Belediye sporun bulunduğu bu ligde şampiyon olması gerekiyordu, lider olması gerekiyordu, sene başında yönetici kardeşlerimizle bunun planlamasını yaptık. bu başarının elde edilmesinde kuşkusuz teknik kadromuzundu, büyük emeği oldu. Top toplayıcısından futbolcusuna kadar herkesin kalbi Siverek için atanların katkısı oldu. Kürsüye çıkar çıkmaz mesajınızı aldık, hedef 3.lig. Önce bir bal ligine çıkalım, değerli milletvekilimizle birlikte 3 lig için ne gerekiyorsa yapacağız. Siverek Belediyesinin bütçesi mütevazi bir bütçe, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması ve kötü alışkanlıklara bulaşmaması için, bütçemizi zorlayarak bugüne kadar ne belediye sporun başarısı için yaptıksa bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Geçen hafta değerli Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’ın öncülüğü ve yol göstericiliğiyle Gençlik ve Spor bakanımızı ziyaret ettik. Futbolda başarının gelmesi için alt yapı çok önemlidir. Alt yapı sorunumuzu giderip alttan gelecek olanlar yol açmak, yarının futbolcuları olarak onları yetiştirme planları içindeyiz. Değerli Vekilimizin ve Gençlik Spor Bakanlığımızın katkılarıyla ilk etapta Siverek’in değişik Mahallerinde 10 ayrı sentetik çim saha yapıyoruz. Beş tanesini Bakanlığını talimatıyla spor toto başkanlığı yapıyor. Beş tanesini de Siverek Belediyesinin bütçesinden yapıyoruz. Biz istiyoruz ki her mahalleye gençlerimizin sportif faaliyetlerini yapacağı alanlar olsun Altan üste doğru gelecek başarıyı hep birlikte yakalayalım.Ben bu vesileyle Başta Gençlik ve Spor Bakanımıza değerli Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’a vermiş oldukları destekten dolayı Siverek halkı adına şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman sizlerin hizmetindeyiz, Bundan sonrada sizlere hizmet etmek hedeflerimiz arasındadır. Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.”

Şampiyonluk kutlamalarına katılan törenine Şanlıurfa Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Değerli gençler Siverek’in güzel insanları sporun birinci şartı başarılı olmak, bunun birinci ayağını Siverek Belediye spor gerçekleştirdi.Dünyada başarıdan önemli bir şey var, hepiniz sporu yakından takip ediyorsunuz, fair-play, biz fair-play liginde de şampiyon olmamız lazım.İşte o zaman yeni stat gelir inşallah Siverek Belediye sporu değerli kulüp başkanı ve belediye başkanını söylediği gibi önce süper amatör lig ardından 3 Lig inşallah devamı ardından gelir.Ben tekrar Siverek belediye sporu tebrik ediyorum emeği geçen kulüp başkanımıza Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zübeyir Kılıç, Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a kulübe katkılarından dolayı plaket verdi.

Şampiyon takımın futbolcularına verilen madalyaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Kutlamalar, folklor ekibinin oyunları ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

  • Benzer Haberler

    Yetim çocukların bayram sevinci yüzleri güldürdü

    Haber: Şükrü Dolaş – İstanbul merkezli “Hayata Dair” yardım grubu tarafından Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki yetim çocuklara…

    Siverek’te engelliler haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

    Haber: Yusuf Eyyüp Sarı – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında kortej yürüyüşü ve…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

    • Mayıs 23, 2026
    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

    Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

    • Mayıs 17, 2026
    Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

    Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

    • Mayıs 14, 2026
    Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

    • Mayıs 9, 2026
    Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

    Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

    • Mayıs 8, 2026
    Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    • Nisan 12, 2026
    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    • Mart 6, 2026
    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    • Aralık 14, 2025
    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    • Aralık 5, 2025
    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet