Bu sevda bitmez!

Sevdaları yaşatan yarınlara olan güzel günlerin geleceğine olan inançtır. Bu sevda kişisel bir sevda olmamasına rağmen, aslında her kişiyi ilgilendiren kutsal bir sevdadır.

Bana göre sevdaların en güzeli memleket sevdasıdır. Yediden yetmişe tüm insanların umududur. Leyla ile mecnun aşkı iki kişilik bir sevdayken memleket sevdası yüz binlerin sevdasıdır.

Değerli okurlar; bu gün siteniz Siverek Son Haber’in manşetinde “65 yıldır il mücadelesi veren şehir, Siverek” isimli özel bir haber yer aldı.

Bu haberin içeriğini buraya yazıp laf kalabalığı yapmak istemiyorum. Haberi okuduğumuzda aklımıza ilk gelen ‘bu sevda bitmez’ sözleri oldu.

Gerçekten yarım asrı deviren bir mücadelenin öyküsünün haberinde değerli gazeteciler Cuma Sarı ile Eyüp Sabri Sarı’nın imzaları bulunuyor. Haber incelendiğinde gerçekten bitmeyen bir sevda, hem de haklı bir sevdanın, yani il olma mücadelesi sevdası daha net şekilde görülecek.

Defalarca dile getirdik, siyasiler söz verdi. Sözünde durmayanları, yani yalan beyanlarla sevdamızın umudunu yaralayanları, yalan beyanlarından dolayı mahkemeye verdik. Mahkeme salonlarında bize söz veren o koca adamların isimleri, sıradan bir insan isim gibi mübaşirlerin dilinden yankılanıyordu mahkeme koridorlarında. Bir yandan sevdamızı yaralayanlarla hesaplaşırken bir yandan da kimsenin yapamadığını yaparak bazılarına demokrasi dersi veriyorduk.

Her seferinde bu sevda bitmez diyorduk. Yargıçlar, ‘siyasilerin sorumluluğu yoktur’ kararına bıyık altından gülerek, bu sevda bitmez yola devam diyordu memleket sevdasına gönül veren bir avuç insan..

Siyasilerin yalan vaatleri umutlarımızı yaralasa, siyasilere olan güvenimizi sarssa da yılmadan yoluna devan eden bir avuç memleket sevdalısının tek amacı ‘mücadeleye devam bu sevda bitmez’ oluyordu. Bu sevda çocuklarımıza miras kalacak ki Siverek il olana kadar.

Memleket sevdası bana göre yüz binlerin sevdasıdır. Bu sevdayı yaşatmak için emek ve fedakarlık, en önemlisi sahiplenmek duygusunu geliştirmek gerekir ve ancak bu şekilde amaca ulaşabilir.

Yeni yapılanmalar, özellikle büyükşehir yapılanmalarının ardından bazı arkadaşlar umutlarını yaralasa da, bizim Büyükşehir, küçük şehir takıntılarımızın olması gerek. Biz Siverek’iz, kendine benzeyen, ilçe yapılarak ekonomik, sosyal ve kültürel alanda geri bırakılarak Cumhuriyet tarihinden bu yana yüzü gülmeyen Siverek.

Siverek’in il sevdası hiç bitmedi. Yeri geldi kalenin tepesinde, Siverek türküleri eşliğinde açlık grevine girerek binlerin sesi olmaya çalışıldı. Umudumuzu yaralayanlara inat davul zurna eşliğinde halaya duruldu umudu diri tutmak adına.Güzel günlerin geleceğine olan inanç her zaman diri tutuldu.

Bu sevda bir kişilik değil, binlerin sevdasıdır denildi. Bu yüzden her platformda demokrasiye ve insan hak ve hürriyetlerine saygıda kusur edilmeyerek direnildi. Gelecek güzel günlerin geleceğine çocukların mutlu bir kentte daha zengin ve huzurlu bir yaşam sürdürmesi adına mücadeleye devam edildi.

‘Bu sevda bitmeyecek’ diyenler ‘bir olacağız, şarkımızın adı Siverek olacak’ diyor. İl olmayı isteyen binler olarak her fırsatta dile getireceğiz. Bir dua gibi, namaz kılanlarımız namazda dua edecek Siverek il olsun diyerek. Esnafımız Siverek il olsun çıkartmalarını iş yerlerine hatta balkonlarının en görünür yerine asarak köylerinin girişine Siverek il olsun köyüm mutlu olsun pankartlarını asarak.

Kısacası ortak sevdamız, ortak duamız, ortak şarkımız ‘Siverek il olsun mutluluklar sevgiler yüreklerimize dolsun’ olacak.

Bizden önce de büyüklerimiz ‘bu sevda bitmedi’ dedi. Bizde tek yürek olarak haykıracağız, ‘bu sevda bitmez’.. Çocuklarımız kendi mutlu yarınları için hep bir ağızdan tek yürek ‘bu sevda bitmedi, bitmeyecek’ demeye devam edeceğiz. (Haber Merkezi – Editör Yorumu)

  • Benzer Haberler

    Takoran Vadisi tutkunlarını bekliyor

    Haber: Yusuf Eyyüp Sarı – Fırat Nehri’nin süslediği, bölge halkının “saklı cennet” olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki “Takoran Vadisi”keşfedilmeyi bekliyor.

    Kaybolan çocuk uyurken bulundu

    Haber: Cuma Sarı – Adıyaman’ın Gerger ilçesinde sabah saatlerinde kaybolan 12 yaşındaki çocuk, uyurken bulundu. Edinilen…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    • Nisan 12, 2026
    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    • Mart 6, 2026
    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    • Aralık 14, 2025
    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    • Aralık 5, 2025
    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    • Kasım 30, 2025
    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    • Kasım 9, 2025
    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    • Ekim 12, 2025
    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    • Eylül 25, 2025
    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

    • Ağustos 22, 2025
    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu