Liselerarası tiyatro yarışması başladı

Siverek’i İl yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER) yarım asırdır sürdürdüğü il olma mücadelesine yeni çalışmalarla devam ediyor.

Üç gün boyunca günde altı oyunun sahneleneceği il temalı tiyatro gösterimi vatandaşlar ve öğrenciler tarafından beğeniyle izleniyor. Öğrenci velilerinin de izlediği tiyatroyu il milli eğitim müdür yardımcısı, Kıbrıs’tan gelen konuklar ilçe milli eğitim müdürü ile çok sayıda öğretmen izledi.

İlk günde 6 lisenin yazıp yönettiği ve oynadığı oyunun sergilendiğine dikkat çeken SİVİL-DER Başkanı Abdulvahap Bayram tüm Siverek halkını tiyatroya davet ederek şunları kaydetti:

“Bu projemizle özellikle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunmasını hedefliyoruz. Üretken yönlerini açığa çıkaracak, ders streslerinden kurtulabilecekleri faaliyetlerde bulunmalarını arzulamaktayız. Bir okul etkinliği olarak tiyatro çalışmaları çok önemli işlevlere sahip olabilmektedir. Öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri, özgüven kazanacakları, takım ve grup çalışması yaparak birlikte iş yapma duygularını geliştirebilecekleri alanlar olarak tiyatro çalışmalarının ve okullar arası tiyatro yarışmalarını içeren projemizin kentimizde önemli bir boşluğu dolduracağına inanmaktayız, dereceye giren birinci ekibin okuluna, danışman öğretmen ve 5 yarışmacı öğrenci arasında eşit şekilde paylaştırılmak üzere birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 2 bin lira para ödülü verilecek. Verilen para ödülünün % 25’i okul ihtiyaçları için harcanacak.”

Okulların tiyatro gurupları 15 Mayıs Pazartesi gününden 17 Mayıs tarihine kadar Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde oyunlarını sergileyecek. Oyunların ardından 22 Mayıs’ta ise yapılacak ödül töreniyle dereceye giren okullara ödülleri verilecek.

 

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017 11:22

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Su kuyusuna düşen çocuk boğuldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çıkrık köyünde su kuyusuna düşen 4 yaşındaki küçük çocuk boğuldu. Alınan bilgiye göre, Çıkrık köyünde kardeşiyle oynayan 4 yaşındaki Resul İşlak, dengesini kaybederek yaklaşık 3 metre derinliğindeki su kuyusuna düştü. Kısa süre sonra kendisini fark eden ailesi tarafından sudan çıkarılan İşlak, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesindeki […]

Benzer Haberler