Siverek Belediyesinden ilaçlama seferberliği

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sivrisinek ve karasineklerin yanı sıra haşerelerin ve sürüngenlerin çoğalmasıyla ilaçlama çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

Kırsal ve merkez mahallerde ilaçlama çalışmalarının artığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli son günlerde artan sıcaklardan dolayı ilaçlama çalışmalarına önem verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Belediyemize Bağlı ekiplerimiz halkımızın genel anlamda sağlığını korumak, haşerelerle mücadele etmek amacıyla üç aydan beridir ilçede düzenli ilaçlama yapmaktadır. Kırk kişilik personelden oluşan 6 ekibimizle çalışmalarımız hem gece hem de gündüz olmak üzere şehir merkezi ve kırsal mahallerde sürdürmekteyiz. İlçe merkezinde 2500 hane ve resmi kurumda ilaçlama yaptık, kırsal alanda dört yüz yerleşim yerinde ilaçlamamızı yaptık.”

Bu yıl ciddi boyutta haşereye rastlandığını belirten Baydilli, “Bu yüzden bazı köylerimize defalarca gitmekteyiz, bu çalışmalarımıza devam etmekteyiz ayrıca şehir merkezinde sivrisinek ve karasineklere park ve bahçelerde ise şerit uygulaması yapmaktayız. Köylerde bulunan bataklıklarda foseptik çukurlarında, tezek ve hayvan gübresinin biriktiği alanlarda düzenli ilaçlama yapıyoruz. İlaçlama konusu üzerinde ciddiyetle durmaktayız halkın sağlığı bizim için önemli” dedi.

Ekipler gece ise ilaçlama araçlarıyla caddeleri ve ara sokakları ilaçlayarak sivrisinek karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmasına devam ediyor.

 

Eklenme Tarihi: 01 Temmuz 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017 19:53

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Başkan Yılmaz, kırsal mahalleleri ziyaret ediyor

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz Fen ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce Soydan Mahallesinde başlatılan mahalle içi stabilize yol çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül ve Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan’dan mahallede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan […]