Bu Nasıl Vefa!

 

15 Temmuz 2016… Kimine göre kötü, kimine göre iyi, kimine göre ise direniş örneği gösterilen bir gün. Bana göre ise halkın gücünün üstünde hiçbir güç olmadığının kanıtı!

 

Öyle ki 26 gün boyunca gece gündüz demeden milletimiz sokaklarda darbeci hainlere karşı dik duruşunu sergiledi. Yeri geldi şehitler için mevlitler okutuldu, yeri geldi binlerce kişi meydanlarda beraber namaz kıldı, yeri geldi ilahi ve ezgiler seslendirilerek halkın direnişine destek verildi. Hatta Siverek’te Fettullah Gülen’in maketi yapılarak halk tarafından idam edilip taşlandı.

 

Halktan bunca destek gelmişken 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde hazırlatılan afişlerde ABD’li askerlerin bulunması bana göre hem Türk askerlerine hem de 26 gün boyunca gece gündüz meydanlarda nöbet tutan bu halka vefasızlıktır. Böyle bir günü anmak için hazırlatılan afişlerde neden Türk askeri yok, neden ABD’li askerler var?

 

Bu konuyu nereden bulduğumu neden ele aldığımı açıklayayım; Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında afiş hazırlatılıyor. Hazırlatılan afişlerde bulunan askerin fotoğrafı 1991’de Körfez Savaşı sırasında çekilmiş. Hatta biraz daha derine inip araştırırsak fotoğraftaki kişinin Ken Kozakiewicz adlı ABD’li asker olduğu, “dost ateşi” ile ölen arkadaşının ölüm haberini aldıktan sonra ağladığı anda fotoğrafın çekildiği bilgisini elde ederiz. Hatta çekimi yapan David C. Turnley bu fotoğraf ile yılın basın fotoğrafı ödülünü de alıyor.

 

Bana göre bu şehitlerimize yapılan büyük bir vefasızlıktır. 15 Temmuza dair o kadar anlamlı fotoğraflar varken, neden böyle bir fotoğrafın kullanıldığı şimdilerde en çok merak ettiğim konu.

Ayrıca o gecenin kahramanları olan Ömer Halisdemir, İlhan Varank, Erol Olçok gibi nice isimler varken neden o fotoğraf kullanıldı? Bilerek veya bilmeyerek yapıldı, bilinmez. Ancak hangi niyetle böyle bir şey yapıldıysa bana göre bu şehitlerimize, darbe girişimi sonrasında nöbet tutan halkımıza, TSK’ya ve TSK’nın içinde bulunan şerefli Türk askerlerine vefasızlıktır. Umarım bu konuyla ilgili gerekli açıklamalar yapılıp konu aydınlatılır ve yeni afişler hazırlanır.

 

 

Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019 16:59

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te 15 Temmuz resim sergisi açıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı. Öğrenciler tarafından yapılan ve 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimini anlatan yaklaşık 50 resim, Lezgo Park’ta sergilendi. Açılışta konuşan Siverek Kaymakamı Metin Demirel, demokrasi şehitlerini rahmetle andıklarını söyleyerek, şehitlerin kahramanlığı sayesinde bugünleri yaşadıklarını belirtti. Gazilere […]

Benzer Haberler