Mehmet Sezgin kurumlara haberciliği anlattı

Siverek ekonomisinin bel kemiği olan, son yıllarda yaptığı eğitim seminerlerinin yanı sıra ilçenin tanıtımına katkı sunana yatırımcıların yatırım yapmaları için büyük bir uğraş içinde olan Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını medya ile iletişimini sağlıklı bir şekilde yapmak, çalışmalarını daha çok medya organlarında yer almasını sağlamak amacıyla kurumun bünyesinde çalışan personele yönelik haber yazama tekniği ve haberi medya organlarına yapılan çalışmaları haberleştirip servis etmenin tekinleri anlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda verilen eğitim semineri yıllardır Siverek’te gazetecilik yapan yaptığı haberlerle Siverek kentinin birçok sorunun çözümüne katkı sunan Siverek Son Haber muhabiri ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Siverek temsilcisi Mehmet Sezgin tarafından verildi.

Sezgin gazetecilik tecrübesini ticaret odası çalışanlarıyla paylaşırken haber yazmada dikkat edilmesi gereken 5 N 1K kurallarını anlatarak şunları kaydetti: “Bu yapacağınız haberin ayaklarını oluşturur, sizlerin medya kuruluşlarına göndereceği daha çok ekonomik ağırlıklı haberlerdir. Aslında bu başlı başına eğitim verilmesi gereken bir haber şeklidir. Ben kafanızı bulandırmamak için genel anlamıyla haber yazma, haberi fotoğraflama teknikleri ile medya kuruluşlarına gönderme tekniklerini anlattım.”

Uygulamalı eğitim gördüklerini belirten Levent Akçiçek; “Mesai arkadaşlarımla birlikte haber ve fotoğraf eğitimi aldık eğitim çok faydalı oldu eğitimimiz 5 gün sürecek” dedi.

 

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021 14:48

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Türk Eğitim-Sen'den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Türk Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ilk dersinin, 18 Eylül pazartesi günü başlaması hasebiyle camiamızın bazı gerçeklerine değinmek isteriz. Ülkemizde gerçek hedef ve gerçek mutluluğa kavuşmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Birisi vatanı kurtaran asker […]

Benzer Haberler