Siverekliler Tarihimize Sahip Çıkalım!

 

Tarihi, Asurlular dönemine dayanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Siverek Kalesinin şimdiki durumu maalesef ki Siverekliler olarak bizleri üzüyor.

Bir ilçeyi çekici kılan muhakkak ki tarihi eserleridir. Siverek’e tarihi eser açısından baktığımızda Gümrük Hanı, Cudi Paşa Konağı, Siverek Kalesi ve son 2 yıldır aktif bir şekilde ziyaretçi alan Takoran Vadisi aklımıza geliyor. Ancak bu güzide tarihi eserlerimizden Cudi Paşa Konağını ve Takoran Vadisini çıkarırsak Gümrük Hanı ve Siverek Kalesinin son yıllardaki durumu tarihimize veya tarihi eserlerimize ne kadar değer verdiğimizi apaçık ortaya koyuyor.

4 yıl önce Siverek Kalesinde Kutlu Doğum etkinlikleri, konserler vb. etkinlikler yapılırken kalenin son yıllardaki durumu maalesef ki buna elverişli değil. Önemsemeyişimiz o kadar açık ki Siverek Kalesi şimdilerde madde bağımlıların mekânı.

Bizim için tarihi eserler önemliyken Siverek Kalesi için herhangi bir kesimden veya en basitinden Siverek halkından bir tepki gelmemesi de üzücü bir durum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki herhangi bir ili veya ilçeyi önemli kılan tarihi eserleridir. Sonuçta turizme büyük etkisi var tarihi eserlerin. Başka bir ilden arkadaşlarım Siverek’e geldiğinde ben Siverek Kalesini görmeleri için arkadaşlarımı götüremem. O halde olan bir yere ben bile çıkmaya tiksinirken gezmeye gelen arkadaşlarımı nasıl oraya götüreyim?

Bir dönem kalenin üzerinde çocuk oyun alanı, aile çay bahçesi vardı yıllar geçtikçe tarihi kalemizde bu tür şeylerde olmamaya başladı. En azından Sivereklilerin ailesiyle veya arkadaşlarıyla birlikte oturup zaman geçirebileceği tarihi bir mekânımız vardı. Ama artık o güzide tarihi eserimizden ve tarihimizden hiçbir eser kalmadı.

Bir Siverekli olarak beklentim Sivereklilerden, Siverek Belediyesinden, Siverek’te faaliyet gösteren derneklerden ve Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneğinden benim beklentim Siverek Kalesine sahip çıkmasıdır.

 

 

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019 15:34

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Hüda-Par Gençlik Kollarından kan bağışına destek

Hüda-Par Siverek Gençlik Kolları Başkanlığı Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek verdi. Hüda-Par Siverek Gençlik Kolları Başkanlığı Siverek’te düzenlemiş olduğu programla Kızılay’ın Kan Bağışı kampanyasına destek verdi. Kızılay tarafından, Cumhuriyet alanında düzenlenen kampanyaya Hüda-Par Siverek İlçe Başkanı Abulrahim Sımak ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Kampanya ile ilgili açıklama […]

Benzer Haberler