Sağlık-Sen Siverek Temsilciliğinden ‘Taşerona kadro’ açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Siverek Temsilciliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘taşerona kadro’ açıklamasının ardından basın duyurusu yayımladı.

Sağlık-Sen temsilcisi Suat Kalkan imzasıyla Siverek Son Haber merkezine gönderilen yazılı metinde şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün emekçi kardeşlerimize müjdeli haberler vermiştir. Cumhurbaşkanımız açıklamasında; “900 bin çalışanımızı ilgilendiren, kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenleme konusundaki düzenlemeye değinmek istiyorum” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerini de 9 ay 29 güne kadar uzattık. Yine kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B statüsüne alınıyor. Böylece uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz, inşallah bu sorun ortadan kalkıyor. Taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böyle işçi kadrosuyla görev alıyorlar” dedi.”

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada düzenlemenin detaylarını duyurduğunu belirten Kalkan, “Sarıeroğlu, merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınacağını belirtti. Sarıeroğlu’nun açıklaması şu şekilde: “Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak. Sağlık ve Sosyal Politikalar Kolunda Türkiye Genelinde 1500 kişi civarında Ek Ders karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar çalışanımız ve Sağlık Bakanlığında 5000 kişi civarında (Şanlıurfa İlimizde ise 140 Kişi) Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı olarak kadrosuz (Kadrolu Personel ile aynı maaşı almakta fakat kadroları bulunmamaktadır. Maliye Bakanlığına Ek maliyet getirmeyecektir.) olarak görev yapmaktadırlar. Kutsal bir görev olan Sağlık ve Sosyal Hizmetini sahada yürütmekte olan bu çalışanların “TAŞERONA KADRO” kapsamına dahil edilmesi gerekmektedir.  Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları ülkemizde en çok ihmal edilen kesimlerin başında gelmiştir. Çalışanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, çalışan ayrımı yapılmadan, haklarını korumak için gerekli tedbirleri almak boynumuzun borcudur. Her çalışan aynı tükenmişliği, aynı yıpranmışlığı yaşamaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışmaları bir ekip işidir ve eğer bu ruh görmezden gelinirse çalışma barışından söz edilemez. Yepyeni bir Türkiye kurma hazırlığında isek, çalışanlarımızın hakları konusunda da eğriyi doğrultmaya, bozuğu onarmaya, eksiği tamamlamaya mecburuz” dedi.

Suat Kalkan açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Başta Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın Ek Ders karşılığı Aile ve Sosyal Politikalar çalışanımız ile Sağlık Bakanlığında Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan kişilerinde bu kapsama dahil edilerek, kadrolu statüye alınmasını hükumetten talep ediyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

  • Benzer Haberler

    Harran Üniversitesi Hastanesi’nde kardiyolojide simülasyonla invaziv eğitim düzenlendi

    Haber: Yusuf Eyyüp Sarı – Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından girişimsel kardiyoloji alanında…

    Diz ağrıları her yaş grubunda görülüyor

    Haber Merkezi – Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif…

    One thought on “Sağlık-Sen Siverek Temsilciliğinden ‘Taşerona kadro’ açıklaması

    1. Kamu dışı aile sağlık elemanları kadro verilmelidir çünkü mağduriyet söz konusu ve Sayın Cumhurbaşkanımız dan kadro bekliyoruz büyük TÜRKİYE icin

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Spor

    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    • Nisan 13, 2026
    Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    • Nisan 12, 2026
    DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    • Mart 6, 2026
    Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    • Aralık 14, 2025
    Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    • Aralık 5, 2025
    Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    • Kasım 30, 2025
    Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    • Kasım 9, 2025
    Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    • Ekim 12, 2025
    Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    • Eylül 25, 2025
    Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

    • Ağustos 22, 2025
    Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu