Siverekli öğretmenden Zazaca deyimler kitabı

Siverek’te yaşayan ve Mehmetçik ilkokulu müdürlüğü görevini sürdüren öğretmen Zülfükar Ayyıldız ikinci kitabı olan “Zazaca Atasözleri ve Deyimler” kitabını yayımladı.

Geçtiğimiz yıl ilk kitabı olan Kürtçe Atasözleri ve Deyimler kitabını yayımlayan Ayıldız yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığı ikinci kitabı olan “Zazaca Atasözleri ve Deyimler” kitabını tanıtımını Siverek öğretmen evinde yaptı.

Amacının atasözleri ve deyimleri yitirilmemesi ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Ayyıldız: “Atalarımız çok kıymetli özlü sözler söylemiş. Bende bu değerli sözlerin unutulmaması ve kayıp olmaması için bir çalışma yapıp 447 sayfalık kitabımda topladım. Atalarımızın bütün güzel söylemlerini öğrenmek ve tespit etmek için büyük bir çalışma içine girdim. Yinede bu sözler araştırmanın büyüklüğü ve genişliği oranında öğrenebilmektir. Bundan dolayı atalarımızın bütün söylemlerini tespit etmek mümkün değil. Hemen hemen imkansız bir durum, yinede yapabildiğim kadarıyla Siverek, Çermik, Gerger, Çüngüş ve Diyarbakır yöresine ait olan Zazaca atasözlerini bu kitapta toplamaya çalıştım. Tamamı olmasa da imkanlar ölçüsünde tespit ettiğim söz ve deyimleri bu kitapta toplayıp gelecek kuşaklara bir eser olarak bırakmak istedim” dedi. (Haber Merkezi)

siverekli-ogretmenden-zazaca-deyimler-kitabi

 

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2013 – Son Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2013 21:44

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Göçerler zor günler geçiriyor!

Güneydoğu bölgesini etkisi altına alan soğuk hava göçerleri olumsuz etkiliyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6 göçer aile yerleştikleri Bucak mezrasında hayata tutunmaya çalışıyor. Bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklarla karşılaşan göçerler, hayvanlarına su bulmakta güçlük çekiyor. 6 aile ve yaklaşık 2000 küçükbaş hayvanla dondurucu soğuklara karşı […]

Benzer Haberler