Başkan Resul Yılmaz, kadrolu işçilerin yüzünü güldürdü

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kadrolu olarak görev yapan işçilerine yüzde 14 oranında zam vererek, sendika ve işçilerini şaşırttı.

İşçilerin bağlı olduğu sendika ile masaya oturan belediye yönetimi, bölgede belediyeler arasında en yüksek zam oranını verdi. Yapılan 3 yıllık sözleşmede her yıl için işçiye yevmiye, ikramiye ve sosyal haklarının toplamında verilen zam oranı yüzde 14 oldu.

Hür – Belediye – İş sendikası ile yapılan sözleşme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacağına dikkat çeken Hür – Belediye – İş Sendikası şube başkanı Remzi Karabekir, “Belediye Başkanımız ile yapılan görüşmeler olumlu geçti ve sözleşmemizi imzaladık. İşçimizin alın terinin karşılığını alması için çaba gösterdik ve 3 yıllık sözleşme imzaladık. Her yıl için işçilerimizin maaşına % 14’lük bir zam oranı uygulanacak. Bu zam oranı ortalama işçi kardeşlerimizin maaşına 550 ile 600 TL’ye tekabül edecek. İşçinin emeğinin karşılığını veren ve bizleri mutlu eden Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Zam oranı bölgedeki en yüksek zam oranı oldu” dedi.

Yapılan sözleşmeye tabi olan 118 kadrolu işçi yapılan sözleşmeden memnun olduklarını, kendilerini mağdur etmeyen Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a teşekkür etti.

 

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2018 – Son Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020 10:22

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te ev yangını

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çaylarbaşı mahallesindeki bir evde çıkan yangında mutfak kullanılamaz hale geldi. Edinilen bilgilere göre, Faruk K’ye ait evin mutfağında elektrik aksamı nedeniyle çıktığı iddia edilen yangın çıktı. Mutfaktan çıkan dumanı fark eden ev sahiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekiplerinin hasar tespit […]

Benzer Haberler