2 Oğlunun Katilini Son Anda İdamdan Kurtaran Anne!

2007 senesinde İran’ın Mazandaran eyaletine bağlı Royan kasabasında bir ölüm mevzusu yaşanıyor. Bugün bir vesileyle iki çocuğu aynı kişi tarafından öldürülen ve oğullarının katilini tam idam edileceği anda affeden yüce gönüllü Meryem anneyle görüştüm.

O kadar duygu yüklü ve ilginç bir hikâyeydi ki olanları ve neden affettiğini kendisinden duymak istedim. Aynı kişi tarafından iki çocuğunuzun öldürüldüğünü düşünün. Nasıl bir acı, nasıl bir imtihandır bu?

Olayı özetle anlatmak gerekirse 2007 yılında A.B. isimli genç bir tartışma esnasında 18 yaşındaki Abdullah Hüseyinzade’yi bıçaklayarak öldürüyor. Aynı genç bu olaydan yaklaşık 1 buçuk yıl önce Abdullah’ın küçük kardeşi olan Emir Hüseyin’e motorla çarparak ölümüne sebep oluyor.

Dava 7 yıl sürüyor ve bu süreç sonunda mahkeme kısas cezasını uygun görüyor. 2 çocuğunun ölümüne sebep olan kişi için idam kararı verilmişken Meryem anne son anda oğullarının katilini ipten alıyor.

7 yıl boyunca çıkan karara itiraz etmeyip son anda neden katili affettiğini sorunca yaşadıklarını bir bir anlatmaya başladı.

‘İdamın gerçekleşeceği gün sabaha kadar uyuyamadım. 2’si erkek biri kız olmak üzere 3 çocuğum var. İdam gerçekleşmeden 2 gün önce kızım rüyasında abisi Abdullah’ı görüyor. Abdullah kızıma ‘Anneme söyle intikam almasın’ demiş. Ancak Meryem anne o zamanlar kızı 13 yaşında olduğu için bu söylediğine inanmadığını da belirtiyor. İdam günü geldiğinde idamın gerçekleşeceği meydana aile fertlerinin hepsi geliyor. Ancak idamı seyretmeye gelen kalabalıktan ‘Meryem Teyze Affet!’ ve ‘Abdulgani Amca Affet’ nidaları yükseliyordu.

Kızının gördüğü rüya aklından çıkmazken kalabalıktan yükselen bu nidalar da Meryem teyzeyi bayağı bir düşünceye sevk etmiş. İdam vakti yaklaşırken oğlunun katili darağacına getirilip ip boynuna dolanmış.

Meryem teyzenin anlattığına göre o anda görünmeyen ama hissettiği iki el omzundan tutup Meryem teyzeyi kaldırarak katilin yanına kadar götürmüş. Sonrasında ise Meryem teyze eline mikrofonu alıp şu mükemmel sözleri söylemeye başlıyor: ‘’Dışarı çıktığınızda bıçak taşımayın. Birini öldürdüğünüzde sadece onu değil, o kişiyle birlikte anne ve babasını da öldürüyorsunuz. Bir anlık öfkeniz sizi böyle darağacına kadar sürükleyebiliyor. Ben A.B’nin oğullarımı öldürmek istemediğini biliyorum. Aniden sinirlenmişti ve o anda elinde bıçak vardı.’’

Bu cümlelerin ardından iki oğlunun ölümüne sebep olan kişiye dönüp bir tokat atarak görevlilere katili affettiğini belirterek ipin boynundan çıkarılmasını istiyor. Biraz düşününce ne kadar merhametli bir insan olduğunu anladım. Böyle bir şey benim başıma gelmiş olsa ben katili affedeceğimi düşünmüyorum.

Meryem anneye affettikten sonra neler hissettiğini sorduğumda ise ‘Ben o tokadı attıktan sonra huzur buldum. 7 yıldır içimde bulunan kin ve öfke bir anda yok oldu. Bir çok şey beni üzüyordu ama o anda hepsi yok oldu.’ diyerek duygularını aktardı.

İstanbul Maltepe Belediyesi ise bu olaydan sonra Meryem Anneye 1 Eylül Dünya Barış Gününde ‘’Yılın Annesi’’ unvanını verip, plaket hediye etmiş. Evi ziyaret ettiğim zaman oğlunun fotoğrafının hemen yanında plaketin yer aldığını gördüm.

Aslında bu olayla ilgili yazılacak bir sürü şey var ancak bu yüce gönüllülük karşısında benim kalemim artık yazmıyor.. Rabbimden hepimize Meryem teyze gibi yüce gönüllü olmayı nasip etmesini niyaz ediyorum..

 

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2018 – Son Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019 08:41

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Suriyeli ailenin yaşadığı evde yangın

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Suriyeli bir ailenin yaşadığı evde yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Hasan Çelebi Mahallesi’nde Suriyeli bir ailenin yaşadığı evden dumanların yükseldiğini gören komşular, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Polis ekiplerinin çevrede güvenlik almasının ardından itfaiyenin müdahalesi sırasında evde bulunan piknik patladı. Kimsenin yaralanmadığı yangın sırasında evde […]

Benzer Haberler