Cezaevinde koronavirüs önlemleri titizlikle uygulanıyor

Haber: Cuma Sarı – Cezaevinde alınan koronavirüs önlemleri titizlikle uygulanıyor.

Şanlıurfa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında alınan tedbirlerle hem çalışanlarının hem de tutuklu ve hükümlülerin virüsten etkilenmemeleri için alınan önlemler titizlikle uygulanıyor.

https://youtube.com/watch?v=17YcyELmMtE
Görüntü – Montaj: Cuma Sarı

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ) pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınında, ceza infaz kurumlarının toplu olarak yaşanan yerler olması ve bulaşıcı hastalıklar açısından risk oluşturması nedeniyle personel, hükümlü ve tutukları korumak ve salgının yayılmasının engellenmesi amacıyla Siverek T Tipi Ceza İnfaz kurumunda çeşitli tedbirler alındı.

Cumhuriyet Başsavcısı – Recep Sevgili

Alınan tedbirler kapsamında ceza infaz kurumuna giriş yapan herkesin ateşi ölçüldükten sonra sosyal mesafe kuralına uyularak dezenfekte ediliyor. Daha sonra eldiven ve maske verilen personel görev noktalarına alınıyor.

Tedbirler çerçevesinde tutuklu ve hükümlülerin kaldığı odaların düzenli olarak dezenfekte edildiği tedbirler çerçevesinde ring ve personel araçları da her kullanımdan önce ve sonra dezenfekte ediliyor.

Kurumda hükümlü ve tutukluların bulunduğu odaların sürekli dezenfekte malzemeleri ve deterjan verilerek temizlenmesinin sağlandığı kurumda hijyenin sürekli ve sürdürülebilir olması amaçlanıyor.

Ceza evlerine kabul işlemleri sırasında yeni gelen tutuklu ve hükümlülere sağlık kontrolünün ardından herhangi bir hastalık belirtisi gösterenleri hastaneye sevk edilerek odalara girişine ise izin verilmiyor. Tedavisi tamamlanan tutuklu ve hükümlüler 14 günlük tek kişilik bölümde tutuluyor.

Koronavirüs nedeniyle önlemleri en üst düzeye çıkardıklarını belirten Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, “Yeni gelen tutuklu veya hükümlünün yakın zamanda yurt dışı temasının incelenmesinin ardından teması olanları cezaevine almadan izolasyona gönderiyoruz. Zorunlu görüşmeler dışında avukat görüşmeleri de dahil bütün ziyaretçi görüşlerini ertelerken denetimli serbestlik kapsamındaki tüm faaliyetleri askıya aldık.” dedi.

İnfaz koruma memurlarına tutuklu ve hükümlülerin sağlıklarının korunması amacıyla karantina uygulandığını dile getiren Sevgili, şunları kaydetti: “Memurlarımız 15 gün boyunca cezaevinde diğer 15 gün ise kaymakamlık tarafından tahsis edilen yurtta kalacak. Aldığımız önlemler neticesinde koronavirüsün cezaevine girmesini engellemek amacındayız. Bunun yanı sıra cezaevinde 5 ayrı karantina odası oluşturduk. İlk tutuklamanın ardından gelen kişiyi ilk 15 gün birinci karantina odasına ardından 2. karantina odasına alıyoruz ki bakanlığımız bu süreci iyi yönetti. Arkadaşlarımız 15 gün boyunca cezaevinden hiç çıkmayacak. Bu süreci en iyi şekilde yürütüp virüsün hiçbir şekilde cezaevlerimize girmemesi için çaba göstereceğiz. Bu süreçte gerek kurumumuzda çalışan infaz koruma memurlarımıza gerek ülkemizin zor dönemlerinde büyük fedakarlık örneği gösteren sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2020 – Son Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020 18:08

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kovid-19 Türkiye'de bugün 79 can aldı

Kovid-19 virüsü kaynaklı vefat sayısı bugün itibariyle 356'ya yükseldi.