Çocuklarını öğrendiği tatlıcılıkla okutuyor

Özel Haber: Kader Topal – Komşusundan öğrendiği tatlıcılık mesleğiyle iş yeri açan kadın, elde ettiği gelirle 3 çocuğunu okutuyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde komşusundan öğrendiği tatlıcılık mesleğiyle iş yeri açan kadın, elde ettiği gelirle 3 çocuğunu okutuyor.

DSC 9791

Dicle Mahallesi’nde yaşayan Rukiye Öğretmiş, mevsimlik işçi olarak çalışması nedeniyle çocuklarının eğitimden uzak kalmaması için komşusuna rica ederek tatlıcılık mesleğini öğrendi.

Çocuklarının eğitimini sürdürmesi için evinin yakınlarında kiraladığı iş yerinde tatlıcılık yapmaya başlayan Öğretmiş, bu sayede hem ailesini geçindirmeye hem çocuklarını okutmaya başladı.

2 yıldır sürdürdüğü tatlıcılıkla üç çocuğunu okutan Rukiye Öğretmiş, ilçenin de tek kadın tatlıcısı ünvanına sahip oldu.

– Çocuklarımın eğitimi aksamasın diye başladım

Çocuklarının eğitimden uzak kalmasına dayanamadığını dile getiren Rukiye Öğretmiş, öğrendiği meslek sayesinde bunu başardığını söyledi.

DSC 9799

Tatlıcılığın zor olduğunu belirten Öğretmiş, “Heleki bir kadın olarak erkek mesleği olarak bilinen bir mesleği yapmak çok zor. Her şeye rağmen mesleği öğrendim ve yapmaya başladım. Bu sayede hem çocuklarımı okutmayı hem meslek sahibi olayı başardım. Aslında ben bir kadının isterse başarabileceğimi göstermek istedim. Kadının gücü her alanda kendini böylelikle hissettirmiş olur.” dedi.

Rukiye Öğretmiş’in azmedip başardığını anlatan komşuları ise destek olmak amacıyla alış veriş yaptıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Uyuşturucu satıcılarına eşzamanlı operasyon!

Haber: Cuma Sarı - Düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.