Yavru baykuşa itfaiye ekipleri sahip çıktı!

Haber: Cuma Sarı – Ağaçta asılı kalan yavru “kulaklı orman baykuşu” koruma altına alındı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde nadir görülen “kulaklı orman baykuş”u yavrusuna itfaiye ekipleri sahip çıktı.

Hürriyet Caddesi’nde ağaçta asılı kalan baykuşu gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, hayvanı bulunduğu yerden indirdi.

DSC 3561

Kulaklı orman baykuşunu itfaiye müdürlüğüne götürerek besleyen ekipler, durumu Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bildirdi.

Yavru baykuşun rehabilitasyon sürecinin ardından doğal ortamına salınacağı öğrenildi.

DSC 3577

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine gittiklerinde yavru kuş ile karşılaştıklarını belirten itfaiye eri Abdullah Parlak, “Yuvasından düştüğünü tahmin ediyoruz. Kuşu indirdikten sonra baykuşu almaları için Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bilgi verdik. Bu arada aç olabileceği düşüncesiyle beslemesini yaptık ki yetkililerin gelip yeniden doğaya kazandırsınlar. Türüyle ilgili yetkililer bize kulaklı orman baykuşu olduğunu söyledi. Bölgede nadir görülen türlerden olduğu söylendi. Korumaya alınması için bekliyoruz.” diye konuştu.

Ekiplerce Siverek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne götürülen baykuşun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

 

Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2021 – Son Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021 17:54

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverek'te aşı uygulama çadırları kuruldu!

Haber: Cuma Sarı - Lütfü Yalgı - Koronavirüs hastalığının kontrol altına alınmasına yönelik aşı uygulama çadırları kuruldu.