Uluslararası Siverek Sempozyumu düzenlenecek

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6-8 Mayıs tarihlerinde toplum, kültür, mekan ve tarih konularını içeren uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Siverek Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı ve Artuklu Üniversitesi’nce 3 gün sürecek toplum, kültür, mekan ve tarih konularını içeren geniş katılımlı Uluslararası Siverek Sempozyumu düzenlenecek.

Geniş kapsamlı yapılması planlanan Uluslararası Siverek Sempozyumu’nda bir yandan bölgenin yakın ekonomik, ontolojik, tarihi ve mekânsal kodlarını çözümlemek öte yandan sosyal bilimler alanında geleceğe yönelik farklı perspektiflerin oluşturulması amaçlanıyor.

Düzenlenecek sempozyumun bir diğer amacının ise sosyal bilimler özelinde kuramsal bilgilerin uygulamaya aktarılmasında karşılaşılan sorunlara yaratıcı ve farklı çözüm önerilerinin bulunması ve bu önerilerin yaşama geçirilebilmesi için gerekli iş birliğinin oluşturulması olarak açıklandı.

Sempozyuma başvuracak bilim insanlarından keskin bir disiplin sınırlaması olmaksızın tasvir edici, açıklayıcı, anlamlandırıcı, yorumlayıcı ve yönlendirici bildiriler beklendiği belirtildi.

Sempozyumun yurt içinden ve yurt dışından tüm akademisyenlere ve akademik çalışma yapan araştırmacılara açık olduğu bildirilirken katılımın sınırlı sayıda olacağı ifade edildi.

Sempozyuma özet gönderim tarihinin 20 Şubat 2022, kabul edilen bildirilerin duyurulma tarihi 1 Mart 2022 olarak ilan edildi. Bildiri tam metninin son gönderim tarihi ise 30 Nisan 2022 olarak duyuruldu.

Türkiye’deki farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyenin yer aldığı bilim kurulunda yurt dışında da çok sayıda bilim insanının ismi yer alıyor.

Sempozyumun Onur Kurulu’nda AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı ve Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak yer alırken Düzenleme Kurulu’nda Dr. Öğretim Üyesi Ekrem Akman, Doç. Dr. Ahmet Kırkan, Siverek Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Karakaş ve Siverek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü İbrahim Hakseven görev yapacak.

Sempozyum ile ilgili tüm bilgilere Siverek Belediyesi tarafından hazırlanan https://www.siverek.bel.tr/siverekkongre/ sayfasında yer verilirken başvurular için bu sayfadan yapılabileceği bildirildi.

Benzer Haberler

Siverekli yönetmen Onur Sürek TRT Belgesel’de finale kaldı

Haber: Osman Serhat Dolaş – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi “Mevcut…

Yazar Hasan Baydilli’nin ‘Bir Şehrin Anatomisi’ kitabı tanıtıldı

Haber: Şükrü Dolaş – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yazar Hasan Baydilli’nin “Bir Şehrin Anatomisi” adlı şiir kitabı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

  • Nisan 13, 2026
Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

  • Nisan 12, 2026
DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

  • Mart 6, 2026
Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

  • Aralık 14, 2025
Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

  • Aralık 5, 2025
Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

  • Kasım 30, 2025
Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

  • Kasım 9, 2025
Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

  • Ekim 12, 2025
Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

  • Eylül 25, 2025
Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

  • Ağustos 22, 2025
Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu