Siverek’te ‘Fatih Projesi’ kapsamında tablet verildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ Anadolu Lisesinde görev yapan 35 öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Eğitimde Fatih Projesi’ kapsamında tablet bilgisayar verildi.

Siverek Karacadağ Anadolu Lisesinde yapılan tablet dağıtma törenine İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Suat Yapıcı, Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatörleri ile öğretmenler katıldı.

Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız!

 

Tablet dağıtımı öncesi Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatörleri akıllı tahta ve tablet bilgisayarlarla ilgili bilgi verdi.

Düzenlenen tablet dağıtım töreninde, bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bugün sevinçli ve mutlu günlerinden birini daha yaşadıklarını, eğitim adına gurur duyabilecekleri günlerden olduğunu söyledi.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız!

 

—İlci: ‘Amaç eğitimi teknoloji ile buluşturup daha nitelikli hale getirmek’

Tablet dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci: “Eğitimin teknoloji ile buluşturulması, eğitimin daha nitelikle halde verilmesine yönelik yapılan bir çalışma. Fatih projesi kapsamında öğretmen arkadaşlarımıza tabletlerini dağıttık. Öğretmen arkadaşlarımız bu konuyla ilgili çalışmalarını yapacaklar. Fatih projesi isminden de anlaşılacağı gibi Fatih fırsatları arttırma teknolojiyi iyileştirme hareketidir. Biz elde ettiğimiz bugünkü fırsatları öğrencilerimize sunma geleceğimize sunma ve geleceğimizi teknoloji ile buluşturup eğitimi çok nitelikli halde vermek istiyoruz. Bundan dolayı da öğretmen arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi gönül rahatlığı ile bu tabletleri alıp kullanmalarını istiyoruz. Bu anlamda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

—Erkal: ‘Proje Türk eğitim sistemini bir üst seviyeye taşıyacaktır’

Tören sonunda gazetecilere proje ile ilgili açıklama yapan Siverek kaymakamı Hamza Erkal; “Fatih projesi kapsamında, ilk önce öğretmen arkadaşlarımıza tablet dağıtımı yapıldı. Sizinde gördüğünüz gibi baya gelişmiş bir teknoloji ve öğrenci ile de etkileşimi sağlayacak şekilde bir sistem kuruluyor. Sistem çerçevesinde öğrencilerimiz defter kitap taşıma zahmetinden kurtulacaklar. Hem gelemedikleri zamanlarda da öğretmenlerinin tahta vasıtası ile kaydettiği bütün çalışmaları da daha sonra görme şansları olacak. Hatta dilediklerinde internet üzerinden o günkü dersi dahi seyretme, takip etme şansı da olacak. Çok iyi bir çalışma yapılmış ve bizim hem ilçemize hem ilimize hem de Türkiye’mize hayırlı olacağını düşünüyorum. Daha sonraki etaplarda öğrencilere de bu tabletler dağıtılacak. Ümit ederim ki bu Türk eğitim sistemini bir üst seviyeye taşıyacaktır. Hepimize hayırlı olsun” dedi. 

Konuşmalarının ardından Karacadağ Anadolu Lisesi öğretmenlerine tabletlerini veren İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı. (Haber: Siverek – ŞD)

siverekte-fatih-projesi-manset

 

Eklenme Tarihi: 19 Şubat 2014 – Son Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014 21:59

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Köy okulunda ağaçlandırma kampanyası

Siverek ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından ilçede okullar arasında başlatılan  “Benimde artık okulda bir ağacım var. Ya sizin…” projesi kapsamında Siverek Bağlı ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Duydum İlköğretim okulunda öğretmen, öğrenci ile velilerin işbirliğiyle okul bahçesinde ağaçlandırma yapıldı. Okul Müdürü Adnan Yeşildağ yaptığı açıklamada, “Bölgemizin en büyük sorunlarından […]