Siverekli bilim insanları liselilere ilham kaynağı oluyor

Harran Üniversitesi (HRÜ) öğretim görevlileri Doç. Dr. İdris Kırhan ve Doç. Dr. Murat Ulutaş, Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Kariyer günleri kapsamında Siverek’e gelen bilim insanları, lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Karacadağ Anadolu Lisesi’ndeki programın ardından Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçen akademisyenler, konferans salonunda öğrenciler buluştu.

Hayat hikayeleri hakkında gençlere bilgi veren Kırhan ve Ulutaş, zorlu yaşam koşullarında başarı merdivenlerini nasıl tırmandıklarını anlattı.

Siverek’in ücra bir köyünde zor şartlar altında eğitim yaşamına başladığını dile getiren Doç. Dr. İdris Kırhan, “İlkokulu birleştirilmiş sınıf olarak tabir edilen bir okulda okudum. Tabi o dönemin şartları bugün gibi değildi ve bilgiye erişmek bugün gibi kolay değildi. Zor şartlarda biten ilkokulun ardından şehir merkezinde ortaokul ve lise derken kendimi Bursa’da buldum. Daha önce hiç şehir merkezine çıkmamış olan ben Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayacaktım. Sudan çıkmış balık misali bir haldeyken üniversite hayatının ardından mesleğe başladım. Başladım ancak öğrenmeye hiç ara vermedim ve hala da öğrenmeye devam ediyorum. Size en önemli tavsiyem öğrenmeye doymayın ve bu açlık hayatınızın merkezinde olsun.” dedi.

Liseli gençlere kendilerine bir hedef koymalarını isteyen Doç. Dr. Murat Ulutaş ise, hedefi olmayan bireylerin yaprak misali rüzgarda savrulacağını belirtti.

Ulutaş, “Hedefinizi belirledikten sonra kendinize dürüst olun ve kendinizi tanıyın. Unutmayın ki kendisine dürüst olan bireyler zaman içinde kendisini tanır ve ne istediğini daha iyi bilir. Bunları başaran insanlar sevdikleri meslekleri yapar ve mutlu olur. Bütün bunları yaparken yorulduğunuzu düşünebilirsiniz ancak asla pes etmeyin ve o yolda başarılı olmak için çalışın hatta daha çok çalışın. Başarının anahtarı çalışmaktan geçer. Bizler bugün bu başarıları çok çalışmaya borçluyuz ki bu çalışmayı sürdürüyoruz. Sizlerde başarılı olmak için çok çalışın.” diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren program, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla tamamlandı.

Akademisyenler, öğrencilerin fotoğraf taleplerini geri çevirmeyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Benzer Haberler

Siverekli 17 yaşındaki genç yazar ilk kitabını yayımladı

Haber: Cuma Sarı – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki genç yazar Ertan Aymelek, uzun süredir…

Ahmet Koyuncu MTAL öğrencileri ilkokul öğrencileri için tiyatro sahneledi

Haber: Şükrü Dolaş – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Siverek Kadın Spor Kulübü ligden çekilme riskiyle karşı karşıya

  • Eylül 3, 2026
Siverek Kadın Spor Kulübü ligden çekilme riskiyle karşı karşıya

Siverek Kadın Spor Kulübü 5 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı

  • Ağustos 30, 2026
Siverek Kadın Spor Kulübü 5 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı

Yeni Siverek Masterler finale yükseldi

  • Ağustos 28, 2026
Yeni Siverek Masterler finale yükseldi

Siverek Kadın Spor Kulübü’nden üç önemli transfer

  • Ağustos 20, 2026
Siverek Kadın Spor Kulübü’nden üç önemli transfer

Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

  • Haziran 18, 2026
Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

  • Haziran 16, 2026
Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

  • Haziran 12, 2026
Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

  • Haziran 2, 2026
DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

  • Mayıs 23, 2026
Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

  • Mayıs 17, 2026
Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi