Lise öğrencileri, arkadaşları için sahneye çıktı

Haber: Cuma Sarı – Yusuf Eyyüp Sarı – Tiyatro kulübü öğrencileri, arkadaşları için sahneye çıktı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tiyatro kulübü lise öğrencileri, okuldaki ihtiyaç sahibi arkadaşları yararına sahneye çıkarak tiyatro oyunu sergiledi.

Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi tarafından okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amacıyla çalışma başlatıldı.

Çeşitli etkinliklerin yürütüldüğü okulda tiyatro kulübü öğrencileri de bu kapsamda geliri ihtiyaç sahibi okul arkadaşları için kullanılacak ‘Pinokyo’ adlı müzikli çocuk tiyatrosunda sahneye çıktı.

Konferans salonunda düzenlenen tiyatroya çocuklar yoğun ilgi gösterirken salonu dolduran aileler oyunu çocuklarla birlikte izledi.

Tiyatro oyununda Pinokyo’nun hikayesini anlatan öğrenciler diğer yandan salondaki çocuklara bilgilendirici mesajlar verdi.

Okul müdürü Mehmet Sadık Kıran, Siverek Son Haber muhabirine yaptığı açıklamada daha önce de benzer uygulamalarının olduğunu söyledi.

Öğrenciler arasında dayanışmayı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Kıran, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımız bu tür etkinliklerle dayanışma ve yardımlaşma duygularını da öğrenmiş oluyor. Açıkçası yoğun bir katılım oldu ve bu katılım bizleri sevindirdiği gibi sorumluluğumuzu da arttırdı. Biz istiyoruz ki bu tür etkinliklerin artması ve şehrimizin kültür-sanat etkinlikleriyle anılmasıdır. Sergilenen oyundan elde edilecek gelirin tamamını okulumuzdaki ihtiyaç sahibi çocuklarımızın yararına kullanmayı planlıyoruz. Yine geçen yıl da benzer bir uygulamayla çocuklarımız yararına bir oyun sergileyip gelirini yine onlar için kullanmıştık. Bunu bir proje haline getirip diğer kurumları da dahil ederek ilerleyen günlerde geliri SMA’lı çocuklar yararına kullanılacak etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz.”

Etkinliğin ardından tiyatro oyuncuları çocukların arasına karıştı.

 

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2023 – Son Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2023 09:06

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Siverekliler il olmak için imza kampanyasına akın etti

Özel Haber: Cuma Sarı - Siverekliler, başlatılan imza kampanyasına akın etti.