Siverek’te 90 bin meyve fidanı toprakla buluşacak

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çiftçilere dağıtılacak katma değeri yüksek 90 bin meyve fidanı toprakla buluşacak.

Türk Hava Yolları (THY), Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi iş birliğince ‘Çiftçilere Hayat Olsun’ projesi kapsamında THY’nin 90. kuruluş yıldönümünde çalışanları adına çiftçilere 90 bin meyve fidanı dağıtacak.

THY, 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, depremden etkilenen Siverek’teki çiftçilere, çalışanları adına dağıtılacak 90 bin zeytin ve Antep fıstığı fidanı toprakla buluşacak.

Projenin startı Siverek-Adıyaman kara yolu 11. kilometresindeki Kalınağaç Mahallesi yakınlarında verildi.

Düzenlenen fidan dağıtım ve dikim töreni, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü faaliyetleri kapsamında çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇEKUD Genel Müdürü Süleyman Coşar, Kalınağaç Mahallesi yakınlarındaki törende yaptığı açıklamada, THY’nin kuruluşunun 90. yıl kutlamaları kapsamında 90 bin fidanın dağıtımına başladıklarını söyledi.

THY Şanlıurfa Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner de Türkiye’nin milli bayrak taşıyıcısı olan kurumunun 90 bin fidan bağışıyla ilgili bilgi verdi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününün önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edildi, Tabi Türk Hava Yollarımız ile Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğimiz çok güzel bir işe ve projeye imza atarak hem milli ağaçlandırma gününde 11.11 yaklaşık saat olarak ta 11.11 gösteren dakikalarda tarihe bir not düşerek belki meyvesini 100 yıla kadar görebileceğimiz hatta ve hatta yaklaşık fıstık ve zeytin ağaçlarının yaklaşık 300 yıl yaşama ihtimalinin olduğu bu güzel katma değeri olan fidan ekimini benimde memleketim olan sayın kaymakamımızın da memleketi olan tüm hazirunun da gönüllü memleketi olduğu Siverek topraklarında bu bereketli topraklarda sayın müdürümüzün dediği gibi bereketli hilalin olduğu Mezopotamya topraklarında olması beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Emeği geçen ÇEKUD derneğine Türk Hava Yollarının 90 bin personelinin her birinin adına dikilecek olan bu güzel fidanların katma değerini sizlerle birlikte bende meyvesini görmeyi arzu ederim.”

Başkanlığı süresince ağaçlandırmanın artması noktasında çalıştığını dile getiren Çakmak, “Özellikle ben kendi yönetim anlayışımda da yaklaşık 3 yıldır park ve bahçe müdürlüğümüzle beraber almış olduğumuz bir karar vardı, meyve fidanı dağıtımı rutin bir şekilde yapıyorduk arkadaşlarıma şunu söyledim, evet biz çam, kavak vs. diğer ağaçlar ekebiliriz ama bizim ektiğimiz topraklar çok bereketli topraklar biz bunu çiftçilerimiz yönelik kazanca dönüştürmemiz gerektiğini söyledim. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda da güzel bir proje yapmıştık, bizlerde sizlerin bizlere göndermiş olduğu fidanlar kadar olmasa da tüm hemşerilerimiz rutin olarak meyve fidanı dağıtımı yapıyorduk, biz belediye bütçemizle imkânlar doğrultusunda elimizden geldiğince yaptık.” dedi.

Sivereklilerin dikilen her fidana sahip çıkacağına inandığını aktaran Çakmak, “Bu projenin Türk Hava yolları ve derneklerimizin destekleriyle yapılması memleketim adına bir katma değer, memleketimiz çok bereketli, ağaçlarına da sahip çıkacak evlatlarına da sahip çıkacaktır. Ben bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir 90 bin fidanın toprakla buluşturulacağını belirterek, “Meyve fidanı dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu anlamlı ve kıymetli günde bu projeye büyük destek veren Türk Hava Yolları ailesini canı gönülden tebrik ediyorum. THY, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletimizin onur duyduğu çok büyük, küresel bir şirketsiniz. Bizler her alanda gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Bir süre çiftçilerle sohbet eden Aydemir, en kısa sürede kendileriyle görüşerek taleplerinin karşılanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, THY çalışanları, STK temsilcileri ve çiftçiler belirlenen alanda fidan dikerek can suyu verdi. (Haber: Cuma Sarı – Yusuf Eyyüp Sarı – Osman Serhat Dolaş – Rıdvan Batur)

Yakın zamanda eklenen haberler

  • Son Dakika

Şanlıurfa’da bir belediyeye yönelik soruşturma başlatıldı

Haber: Cuma Sarı - Adalet Bakanı Akın Gürlek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Şanlıurfa'da bir belediyeye yönelik…

13 saat önce
  • Asayiş

Siverek merkezli uyuşturucu operasyonlarında 15 tutuklama

Haber Merkezi - Şanlıurfa'nın Siverek ve farklı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 23 şüpheliden 15'i tutuklandı.…

14 saat önce
  • Yaşam

Siverek’te saldırıya uğrayan okulda eğitim yeniden başladı

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde silahlı saldırı nedeniyle ara verilen okulda, güvenlik önlemleri…

16 saat önce
  • Şanlıurfa

Valilikten okullara güçlü güvenlik desteği

Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 14 Nisan Salı günü ve ardından…

1 gün önce
  • Siverek

Siverekli yönetmen Onur Sürek TRT Belgesel’de finale kaldı

Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi…

2 gün önce
  • Asayiş

Siverek’te feci kazada 2 kişi öldü!

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana…

2 gün önce