6 ocağa ateş düştü! İşte şehitlerimizin kimlikleri

Haber Merkezi – Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit düşen 6 askerin kimliği belli oldu.

Irak’ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit oldu.

Gelen bu haberler tüm Türkiye yasa boğulurken Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak’ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 6 askerin kimliğini açıkladı.

Milli Savunma Bakan Yaşar Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın. Kahraman silah arkadaşlarımız 22 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Saldırıda şehit düşen 3 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) acı haberi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan’ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Denizli’nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı.

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın şehadet haberi Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

Hain saldırıda şehit düşen, Afyonkarahisar- Sinanpaşa nüfusuna kayıtlı olan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı/Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında görev yapan Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın şehadet haberi, şehidin İzmir Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Saldırıda şehit düşen Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca’nın şehadet haberi baba ocağına ulaştı.

Saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun şehadet haberi, Sinop’un Boyabat ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

 

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2023 – Son Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2023 10:11

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

81 ilde eş zamanlı Sis-2 operasyonu

Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Bakan Yerlikaya, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Sis-2 Operasyonu'nda 457 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını açıkladı.