
Siverek ilçesinde artan uyuşturucu kullanımının yanı sıra mevcut bağımlıların tedavi ve rehabilitasyon edilmesi için yetkililerin adım atması bekleniyor.

Son dönemlerde artan uyuşturucu imalatı ve kullanımının engellenmesine yönelik yürütülen narkotik operasyonlarıyla kısmen başarı elde ediliyor.
Siverek Kaymakamlığı koordinesinde son 4 ayda yürütülen operasyon ve çalışmalarla torbacı olarak tabir edilen yüzlerce uyuşturucu satıcısı tutuklanırken uyuşturucu kullandığı belirlenen binlerce bağımlıya ise işlem yapıldı.
Yürütülen çalışmalar neticesinde uyuşturucu ile mücadelede önemli mesafe katedilirken tedavi olmak isteyen bağımlılar geri planda kaldı.
Gerek bağımlılıktan kurtulmak isteyenler gerekse de bağımlı yakınlarının tedavi edilmesi amacıyla çare arayan aileler, yetkililerden yardım bekliyor.
Yakınlarının güvenli bir ortamda tedavi ve rehabilite olmasını isteyen çok sayıda vatandaş, Siverek Kaymakamlığı’nın adım atmasını istiyor.
Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER) Başkanı Ayhan Ekinci, uyuşturucu ile ciddi manada mücadele edildiğini söyledi.
Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye önlemlerle olmayacağını aktaran Ekinci, “Bu topyekün mücadele gerektiren bir alandır. En üst yetkiliden uyuşturucu bağımlısı olan bireye kadar herkesin etkin olması gerekiyor. Kanaat önderlerinden aşiret liderlerine, ailelerden sokaktaki vatandaşa kadar bu süreçte herkes aktif rol oynamalı. Elbette bu mücadele sadece bu alanda olmamalı, bunun tedavi ve rehabilite süreci de sağlıklı olarak yönetilmeli. Bu noktada kaymakamlığımızın gerekli adımları atmasını bekliyoruz.” dedi.
Gazeteci yazar Şükrü Dolaş sürecin hassas bir şekilde yönetilmesinin önemine değinerek, “Gerek bağımlının kendisi olsun gerekse aile olsun bunun bilinmesini istemez. Bu sebepledir ki bu süreç gizlilik içinde yürütülmeli. Bu konuda muhattaplar üst düzey olmalı ki tedaviye gelmek isteyenlerde güven hissi oluşsun. Kaymakamlık nezdinde gerekli hassasiyet gösterilirse tedavi olmak isteyenlerde sayının artacağına inanıyorum.” diye konuştu.













