Çiftçi kesintilerden mağdur, DEDAŞ algı diyor!

Haber: Cuma Sarı – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kırsal mahallelere yönelik elektrik kesintileri çiftçiyi mağdur ederken DEDAŞ yaptığı açıklamada iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

Siverek Son Haber sitesine kırsalda yaşayan yüzlerce kişi mesaj atarak yapılan elektrik kesintilerinin daha uzun süreli olduğunu aktardı.

Konunun sosyal medyada gündeme getirilmesi üzerine Dicle Elektrik, konuyla ilgili açıklamada yaptı.

Genel elektrik kesintilerine cevap veren şirket, “İddialar gerçek dışı, elektrik dağıtım hizmetimiz kesintisiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Dicle Elektrik yetkilileri yaptıkları açıklamada 10 yılı aşkın süredir kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik vizyonu çerçevesinde bölgeye sağladıkları katkıyı bir kez daha özetledi. Ayrıca açıklamada Dicle Elektrik hizmet bölgesindeki tarım sulama alanlarında, öngörülmeyen oranlarda kaçak ve kayıt dışı elektrik kullanımının olduğu aktarıldı.

Siverek ilçesinde kayıtdışı elektrik kullanımı iddiasında bulunan şirket, açıklamasında, “Bazı haberlerde ve sosyal medya mecralarında şirketimizin genel elektrik kesintisi yaptığına ilişkin bir kısım iddialar yer aldığını görüyoruz. Bu yöndeki iddialar asla gerçekle bağdaşmıyor ve elektrik dağıtım hizmetimize kesintisiz devam ediyoruz. Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız üzere; hizmet bölgemizdeki tarımsal sulama alanlarında öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı elektrik kullanımı yapıldığını sıklıkla tespit ediyoruz. Mardin ili Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa ili Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda ise aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldi.” ifadelerine yer verdi.

Yıllardır kayıp kaçak ile mücadele ettiğini ileri süren Dicle Elektrik’in nasıl bir çözüm üreteceği sorusu yanıtsız kalırken ekili tarlaları olan çiftçiler kara kara düşünüyor.

Şunlara da göz atabilirsiniz:

+ Hiç yorum yok

Yorum bırak