Kesintilere isyan eden çiftçiler yine eylem yaptı!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup çiftçi, elektrik kesintilerinin sürdüğü gerekçesiyle yolu kapatarak eylem yaptı.

Son günlerde elektrik kesintilerinin arttığını ve uzun süreli kesintiler yaşandığını öne süren bir grup çiftçi, traktörlerle şehir merkezine geldi.

Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa kara yolunu traktörlerle trafiğe kapatan çiftçileri, polis ekipleri ikna etti.

Traktörleri Dicle Elektrik binasının önüne park eden çiftçiler, elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü söyledi.

Çiftçilerle görüşen Siverek İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Yardım, Dicle Elektrik yetkilileriyle görüştü.

Bir süre daha bina önünde oturma eylemi yapan çiftçiler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan kırsal mahallelerde yapılan kesintiler nedeniyle birçok bölgede saatler süren elektrik kesintileri yaşandığı öne sürülürken bugün de Suruç’ta 83, Siverek’te 52, Hilvan’da 39, Ceylanpınar’da 17, Harran’da 17, Viranşehir’de 16, Birecik’te 15, Eyyübiye’de 14, Haliliye’de 8 ve Bozova’da bir mahallede elektrik kesintisi uygulanıyor.

Dicle Elektrik’in bakım ve onarım gibi gerekçeklerle yapılan kesintilerinin 9 saati bulduğu iddia ediliyor.

TANAL: KESİNTİLER NEDENİYLE TARIMIN BAŞKENTİ URFA’DA ÜRETİM YAPILAMIYOR

Elektrik kesintilerine tepki gösteren CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Şanlıurfa-Siverek’te çiftçiler, elektrik şirketi DEDAŞ’ın ilçedeki şubesi önünde demokratik hak çerçevesinde protesto eylemi düzenliyor. Bekleyişlerini sürdüren çiftçiler, elektrik kesintileri ve sulama hatlarına düşük enerji verilmesi nedeniyle tarlalarını sulayamadıklarını, emeklerinin heba olduğunu vurguluyor. Elektrik sıkıntısından dolayı GAP’ın tarımın başkenti Şanlıurfa’da üretim yapılamıyor. Şanlıurfa’da, Siverek’te elektrik sorununun çözüme kavuşturulması gerekir.”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan ise elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı.

Ayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a yanıtlaması için kesintilerin neden yapıldığına ilişkin sorular yöneltti.

Şunlara da göz atabilirsiniz:

+ Hiç yorum yok

Yorum bırak