Başkan Bucak: “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz”

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak beraberindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, çalışmaların devam ettiği tarihi kalede incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla tarihi Sümerlere dayanan Siverek Kalesi’nde başlatılan restorasyon ve yeşillendirme çalışmaları sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık 100 milyon desteğin sağlandığı proje kapsamında sur duvarlarının aslına uygun restore edileceği, çevre istinat duvarları ve şevlerin tahkimatının yapılacağı belirtildi.

Başkan Bucak beraberinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölge Müdürü Kemal Yenmez ile tarihi kalede yürütülen çalışmaları inceledi.

Proje hakkında belediye birim müdürlerinden bilgi alan Bucak, Siverek’in kültür ve tarihine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Siverek’in bir tarih ve kültür kenti olduğunu aktaran Bucak, “Geçmişte yaptığımız gibi bugün de şehrimizin tarihi ve kültürel yapılarına sahip çıkıyoruz. Siverek kalesi tarihi çok eski yapılardan birisidir. Kapsamlı bir restorasyon çalışmasıyla birlikte daha önce yaptığımız gibi gerekli çalışma ve düzenlemeleri yaparak yeniden halkımızın kullanımına sunacağız. Bugün de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bölge müdürü Kemal Yenmez beyefendi ile kalede yapılacak çalışmaları yerinde görmek için bir ön inceleme yaptık. Yaklaşık 100 milyonluk bir yatırım ama bu bedel artacak gibi duruyor. Büyük ihtimalle de daha sonra tekrar hibe kapsamında ve bakanlığın desteğiyle geri kalan miktarı da alıp bitirmeyi düşünüyoruz. Zaten biz park bahçeler çalışmalarına başladık. Aynı anda biz, müteahhit firma ve bakanlığımız ile beraber bu çalışmalarımız devam edecek. Bakanlığımıza ve bölge müdürümüz Kemal Yenmez beyefendiye ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalışmaların 2025 yılı sonunda tamamlanacağını belirten bölge müdürü Kemal Yenmez de tarihi Siverek Kalesi’nin aslına uygun restore edilerek ziyaretçilere açılacağını söyledi.

Benzer Haberler

Siverek Belediyesi 7 okulun yolunu asfaltla buluşturdu

Siverek Belediyesi, eğitime verdiği destek kapsamında yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde ilçe genelinde okul yollarını yenileme…

Başkan Bucak’tan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Siverek Kadın Spor Kulübü ligden çekilme riskiyle karşı karşıya

  • Eylül 3, 2026
Siverek Kadın Spor Kulübü ligden çekilme riskiyle karşı karşıya

Siverek Kadın Spor Kulübü 5 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı

  • Ağustos 30, 2026
Siverek Kadın Spor Kulübü 5 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı

Yeni Siverek Masterler finale yükseldi

  • Ağustos 28, 2026
Yeni Siverek Masterler finale yükseldi

Siverek Kadın Spor Kulübü’nden üç önemli transfer

  • Ağustos 20, 2026
Siverek Kadın Spor Kulübü’nden üç önemli transfer

Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

  • Haziran 18, 2026
Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

  • Haziran 16, 2026
Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

  • Haziran 12, 2026
Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

  • Haziran 2, 2026
DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

  • Mayıs 23, 2026
Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

  • Mayıs 17, 2026
Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi