
Haber: Şükrü Dolaş – Hayata Dair Grubu’nun başlattığı ‘askıda ip’ kampanyasıyla Türkiye’nin farklı illerinden gönüllü kadınlar, Siverek’teki ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı, bere ve kışlık giysiler ördü.
Kocaeli, Bursa, Sinop ve İstanbul gibi şehirlerden kadınlar, kendi ördükleri atkı, bere ve kışlık kıyafetleri iplerini paylaşarak birlikte hazırladı.
Kampanyaya ALKIM Anaokulu’nun velileri ve öğretmenleri de mont desteğiyle katıldı. Yardımlar, Azize Dolaş’ın koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Projeye destek veren isimlerden Arzu Kılıç, kampanyanın ruhunu şu sözlerle özetledi:
“Ekonomik şartlar zorlaştı, kendi yağımızda bile kavrulamaz hale geldik. Bu yüzden birleşmeyi seçtik. Ne de olsa iyilik bulaşıcıdır.” dedi.
Kılıç, çocukların bir gülümsemesinin, tüm yorgunluğu unutturduğunu dile getirdi.
“Bir yumak alıp örene vermek bile bu projeye katkıdır.” diyen Belgin Tuncer, gönüllülere ulaşmak isteyenlere Instagram üzerinden @iplerleyaşamak adresinden iletişim kurabileceklerini hatırlattı.













