Takoran Vadisi tutkunlarını bekliyor

Fırat Nehri’nin dik uzanan kayalıklarla süslediği, bölge halkının “saklı cennet” olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki “Takoran Vadisi” ile çevre köyleri Kayalı (Hadro), Güngörmez, Mezra’nın güzellikleri, tabloları aratmayan görselliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

Türkiye’nin en fazla su taşıyan ve akış hızı en yüksek olan nehirlerinden Fırat Nehri’nin yıllar içinde oluşturduğu Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra köyünden başlayıp Adıyaman’ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor.

Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar özellikle Atatürk Baraj göletinde su tutulmaya başlamasının ardından bölgede kendiliğinden güzel doğal yapılar oluştu. Takoran köyünün üç çevresi suyla çevrili doğal bir ada niteliğindedir.

Siverek ilçesinde yaşayan bir çok vatandaş bölgenin bu doğal güzelliğini bilmediği için Halfeti Bozova ilçelerine günü birlik tatil için gidiyor. Vatandaşlar bölgenin turizme kazandırılmasın Siverek halkının dinlenebileceği mekanların oluşturulmasıyla saklı cennet Fırat havzası sadece Siverekli vatandaşlar için değil, bölge halkının da bu güzelliklerden faydalanmasını istiyor.

Yakın zamanda eklenen haberler

  • Siverek

Siverekli yönetmen Onur Sürek TRT Belgesel’de finale kaldı

Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi…

2 saat önce
  • Asayiş

Siverek’te feci kazada 2 kişi öldü!

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana…

3 saat önce
  • Yaşam

Siverek’teki saldırı sonrası öğretmenden milletvekillerine tepki

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulda meydana gelen ve 16 kişinin yaralanmasıyla…

1 gün önce
  • Yaşam

Siverek’te okul güvenliği için yeni genel emir yayımlandı

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa Valiliği, son günlerde Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen…

1 gün önce
  • Asayiş

Siverek’te uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda, hakkında uzun süreli hapis cezası bulunan…

2 gün önce
  • Asayiş

Dumlupınar Ortaokulu’na saldırı girişimi engellendi

Haber: Cuma Sarı - Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir öğretmenin saldırıya uğradığı…

2 gün önce