
Siverek’te faaliyet gösteren Siverek İmam Hatipliler Derneği ÖNDER, lise öğrencilerine yönelik geleneksel yılsonu piknik programını başarıyla tamamladı.
7 farklı liseden 200’den fazla öğrencinin bir araya geldiği etkinlik, gençlerin hem sosyal aktivitelere katılımını sağladı hem de toplumsal konularda farkındalık oluşturdu.
Piknik programı, katılımcıların cemaatle ikindi namazı kılmasıyla başladı. Ardından gün boyu süren eğlenceli ve öğretici faaliyetlere geçildi. Öğrenciler; bilek güreşi, yumurta yarışı, çuval yarışı, koşu, halat çekme, penaltı atışı, balon bilgi yarışması ve spor parkuru gibi birçok oyunda kıyasıya mücadele ederek keyifli anlar yaşadı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Siverek ÖNDER Temsilcisi Muhammed Temur, programın temel amacının gençlere “helal dairede eğlence” alternatifi sunmak olduğunu belirtti. Temur ayrıca, Gazze konusundaki hassasiyeti vurgulamak amacıyla etkinlik sonunda bir seminer ve koreografi gösterisi düzenleneceğini de ekledi. Katılımcı öğrencilerden Hakkı Öztürk, eğlencenin helal sınırlar içinde de ne kadar keyifli olabildiğini gördüklerini ifade etti. Mehmet Hadi Aytar ise etkinliğin Gazze’yi unutmama ve “Gazze bilinciyle yetişen bir gençlik” oluşturma hedefi taşıdığını dile getirdi.
Programda, Gazze konulu eğitim semineri düzenlenirken, gençler Filistin davasına desteklerini göstermek amacıyla dev bir Filistin bayrağı açtı ve dron ile havadan görüntülenen “Gazze” yazılı bir koreografi oluşturdu. Yarışmalarda başarılı olan öğrencilere sürpriz hediyeler verildi. Etkinlik, çay ve limonata ikramı ile devam etti, yemek servisiyle sona erdi ve başta Gazze olmak üzere tüm ümmet için yapılan dualarla tamamlandı.
Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 14 Nisan Salı günü ve ardından…
Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulda meydana gelen ve 16 kişinin yaralanmasıyla…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa Valiliği, son günlerde Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda, hakkında uzun süreli hapis cezası bulunan…