
Haber: Cuma Sarı – Şanlıurfa’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Diyarbakır’da yaşayan bir vatandaşı kandırarak Siverek ilçesinde altın ve parasını aldı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dolandırıcılık olaylarını aydınlatmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler, Diyarbakır’da yaşayan B.Ç. isimli vatandaşı telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin izine ulaştı.
Dolandırıcılar, telefonda arka planda telsiz sesi kullanarak B.Ç.’ye hakkında bir soruşturma olduğunu, bu nedenle evindeki altın ve paraları alarak Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelmesi gerektiğini söyledi.
Siverek’te belirtilen adrese gelen B.Ç., 13 bilezik, 18 cumhuriyet altını, 2 yarım altın, 4 çeyrek altın, 2 küpe, 5 yüzük ve 6 bin lirayı dolandırıcılara teslim etti. Kısa süre sonra dolandırıldığını fark eden B.Ç., durumu jandarmaya bildirdi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), şüphelilerin Haliliye ilçesinde olduklarını tespit etti.
Düzenlenen operasyonda, dolandırıcılıkla elde edilen ziynet eşyaları, nakit para, bir telsiz, bir kelepçe ve iki cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan iki şüpheliden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ele geçirilen altın ve paralar, sahibine teslim edildi.
Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 14 Nisan Salı günü ve ardından…
Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulda meydana gelen ve 16 kişinin yaralanmasıyla…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa Valiliği, son günlerde Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda, hakkında uzun süreli hapis cezası bulunan…