08.11.2026 | 20:42 | SİVEREK
☀ Siverek Hava Durumu
Reklam Alanı Reklam Alanı
Siverek

Terzi Koç: “Kırsal mahallelerde şalvar halen tercih ediliyor”

Siverek’te yıllardır terzilik yapan Ali Koç, yöresel giyimin özellikle kırsal kesimde yaşatılmaya devam ettiğini belirtti.

Kadınlara yönelik geleneksel kıyafet dikiminde azalma gözlemlense de erkeklerin şalvar talebinin sürdüğünü ifade eden terzi Koç, “Kadınlarda yöresel kıyafet dikimi azaldı ama erkeklerin Siverek şalvarı hâlâ dikiliyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayanların bu kültürü yaşatmakta ısrarcı. Siverek şalvarı gibi geleneksel unsurlar halen günlük hayatın bir parçası. Eski Siverekli yaşlılar hem günlük hem özel günlerde bu kıyafetleri tercih ediyor. Gençler ise daha çok özel günlerde diktiriyor.” diye konuştu.

Terzi Ali Koç, kültürel devamlılık açısından kırsal mahallelerde yaşayanların dili, giyimi ve alışkanlıklarıyla Siverek kültürünü halen yaşatmaya devam ettiklerini aktardı.

Gençlere de çağrıda bulunan Koç, “Yaşlılarımız bu konuda daha bilinçli. Gençlerin de kendi kültürlerine sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Reklam
OKUYUCU KATKILARI

Yorumlar

💬 Henüz yorum yapılmamış.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi ilk paylaşan siz olun.

Yorumunuzu Yazın

Görüşlerinizi bizimle paylaşın.