
Siverek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Türk-Japon dostluğunun 101. yılı anısına resim sergisi düzenlendi.
Tarihi Cudi Paşa Konağı’nda düzenlenen sergide kursiyerler tarafından hazırlanan ve Japon kültürünü yansıtan birbirinden özel eserler yer aldı.
Çoğunluğu arkilik ve yağlı boya tekniğiyle yapılan resimlerde Japonya’nın simgeleri, tarihi mekanları ve geleneksel öğeleri sanatsal bir üslupla yansıtıldı.
Japon folklorik kıyafetlerinin işlendiği tablolar ise ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, iki ülke arasındaki dostluğun önemine vurgu yaparak, serginin kültürel etkileşim açısından değerli bir adım olduğunu belirtti.
Bucak, “Bugün çok uzaklardan bir misafirimiz var. Onun aramızda olması bu sergiyi bizim için daha anlamlı kıldı. Bu vesileyle Halk Eğitim Merkezimize, kursiyerlerimize ve resim sergisine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Serginin açılışına Bucak’ın yanı sıra Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, daire amirleri, birim müdürleri, kursiyerler ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandırdığı…
Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’da narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde il merkezi…
Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’da örgütlü olarak tefecilik ve yağma yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik…
Türkiye işçi sınıfının tarihi, Cumhuriyet tarihinden daha eski olup, bu güne kadar işçiler emekten yana…
Haber Merkezi - DEPSAŞ Enerji, hizmet bölgesi olan illerde bulunan ve borçları nedeniyle elektriği kesilen…
Haber Merkezi - Siverek Belediyesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üretimi yapan…