Ceza yazılan şahıs ekiplere saldırdı!

Haber: Yusuf Eyyüp Sarı – Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kaçak elektrik kullandığı için ceza kesildiğini öğrenen abone, kontrol ekibine hakaret ederek saldırdı. 

Dicle Elektrik kaçak denetimlerinde akıllı şebekeler, yapay zekâ ve dron teknolojilerinin yanı sıra uydu görüntülerinden de yararlanıyor.

Son olarak Diyarbakır Çınar ilçesinde bir tarımsal sulama abonesinin Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde uydu görüntüleri üzerinden kaçak elektrik kullandığı tespit edildi.

Yaklaşık 2 milyon TL tutarında kaçak elektrik kullandığı belirlenen tarımsal sulama abonesi, ceza kesilince görevlilere saldırdı.

Dicle Elektrik yetkilileri, “Kaçak elektrik tespit edilemiyor” söyleminin artık geçerliliğini yitirdiğini vurgulayarak kullanıcıları yasal yollardan enerji temin etmeye çağırdı.

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hizmet veren Dicle Elektrik, teknolojiyi kaçak elektrikle mücadelede etkin biçimde kullanmaya devam ediyor.

Şirket, bugüne kadar akıllı şebekeler, yapay zekâ sistemleri ve dronlarla önemli sonuçlar aldığı kaçak tüketimle mücadelede uydu teknolojisini de kullanıyor. Uydulardan elde edilen görüntülerle Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde tarımsal sulamada kullanılan ve maddi olarak yaklaşık 2 milyon TL’ye denk gelen kaçak elektrik tüketimi tespit edildi.

Uydu görüntüsüyle yakalandı

Dicle Elektrik uzmanları, yapay zekâ destekli analizlerle Çınar ilçesine bağlı Karabudak Mahallesi’nde şüpheli bir tüketim fark etti. Akıllı şebekeler üzerinden yapılan kontrollerde, tarımsal sulama abonesi olan bir tarımsal su abonesinin uzaktan okumayı engellemek için dış müdahalede bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine devreye alınan uydu görüntüleme teknolojisiyle birlikte kaçak elektrik kullanımı ortaya çıkarıldı. Görüntülerde, ilgili abonenin 160 KVA gücünde aboneliği olmasına rağmen izinsiz şekilde 250 KVA’lık trafo kullandığı, ikinci ürün olarak mısır ektiği ve bunu da kaçak elektrikle suladığı tespit edildi. Abonenin gerilim uçlarını boşa alarak yaklaşık 2 milyon TL tutarında kaçak elektrik kullandığı netleşince hakkında idari ve yasal işlem başlatıldı.

Cezayı öğrenince ekibe saldırdı

Dicle Elektrik, belirlenen kaçak kullanımı yerinde kontrol etmek amacıyla Karabudak’a saha ekibi gönderdi. Ancak kaçak elektrik kullandığı için ceza kesildiğini öğrenen abone, kontrol ekibine hakaretler yağdırarak saldırıya geçti. Araç içerisindeki görevlilere yumruk atan şahıs, ekiplerin müdahalesiyle sakinleştirildi.

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatılırken, Dicle Elektrik yetkilileri kamuoyuna yönelik açıklamasında şu çağrıda bulundu:

“İl merkezlerinde önemli ölçüde kontrol altına alınan kaçak elektrik kullanımı, kırsal ve tarımsal sulama bölgelerinde hâlâ ciddi bir sorun. Bu durum hem milli ekonomiye hem de enerji altyapımıza zarar veriyor. Ancak unutulmamalı ki artık kaçak tüketimin tespit edilememesi mümkün değil. Akıllı şebekeler, yapay zeka, dronlar ve uydu destekli tarımsal analizlerle kaçak elektrik kullanımını gizlemek imkânsız hale geldi. Kaçak elektrik kullanan ya da kullanmayı düşünen herkesi yasal yollarla enerji temin etmeye davet ediyoruz.”

Benzer Haberler

Kazada hayatını kaybeden 3 kardeş yan yana defnedildi

Haber: Cuma Sarı – Osman Serhat Dolaş – Karaman’da dereye devrilen otomobilde hayatını kaybeden 3 kardeş,…

Siverek Gazeteciler Cemiyeti’nden gazeteciye yönelik saldırıya kınama

Haber Merkezi – Siverek Gazeteciler Cemiyeti, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde sürüklenen tekneye ilişkin haber çalışmasının ardından İhlas…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

  • Haziran 18, 2026
Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvası tamamlandı

Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

  • Haziran 16, 2026
Siverek’te öğretmenler arası voleybol turnuvasında finalistler belli oldu

Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

  • Haziran 12, 2026
Siverek’te okullar arası voleybol turnuvası sürüyor

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

  • Haziran 2, 2026
DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nden Avrupa’da 11 madalya

Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

  • Mayıs 23, 2026
Siverek Belediyespor 3. lig yolunda final maçına hazır

Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

  • Mayıs 17, 2026
Siverek Belediyespor play-off finaline yükseldi

Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

  • Mayıs 14, 2026
Filenin şampiyonu Siverek Spor Lisesi oldu

Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

  • Mayıs 9, 2026
Siverek Belediyespor 3. lig yolunda ilk engeli aştı

Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

  • Mayıs 8, 2026
Siverek Belediyespor’dan kritik maç öncesi taraftara çağrı

Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

  • Nisan 13, 2026
Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu